07:52Filmler sayesinde okçuluğa ilgi duydu, ‘Kültür Miras Taşıyıcısı’ olup üniversitede eğitim vermeye başladıGazipaşa'nın Koru, Selinus ve Kahyalar sahillerinde az sayıda bulunan ve koruma altındaki kum zambakları, çiçek açtı. Nesli tehlike altında olan kum zambakları, metal kafeslerle üzeri kapatılarak korumaya alındı.
ZARAR VERMENİN CEZASI 244 BİN 315 LİRA
Gazipaşa'da yetkili birimlerle koordineli çalışan gönüllü çevreci Şaban Demir, "Sahillerimizde nesli tükenmekte olan ve koruma altındaki kum zambaklarımız çiçek açmaya başladı. Kum zambakları ağustos ayının sonunda açması gerekiyor ama mevsimsel değişiklikler nedeniyle eylül ayına sarktı. Biz elimizden geldiği kadar korumaya çalışıyoruz. Kum zambaklarına zarar vermenin cezası 244 bin 315 lira" dedi.
'ELİMİZDEN GELDİĞİNCE KORUYALIM'
Kum zambaklarının değişik ve egzotik bir kokusu olduğunu anlatan Şaban Demir, "Bölgemizde böyle bir çiçeğe sahip olduğumuz için çok mutluyum. İnşallah devamı da gelir. Koru sahilinde toplamda 3 öbek var. Tabii ki yol kenarlarında, ağaçların arasında olanlar da var. Onları da çok göstermek istemiyoruz. Kaçakçılık olaylarını önlemeye çalışıyoruz. O nedenle doğal haliyle bırakıyoruz. Sadece göz önünde olanları bu şekilde korumaya alıyoruz. 2016 yılında Dünya Bitki Koruma Kurulu tarafından koruma altına alınan bitkiler. Korunması gereken bir çiçek olması dolaysıyla yurt dışına veya herhangi başka bir yere taşınması yasak. Bunu özellikle belirtiyorum. İnsanlarımız buna dikkat etmeli. Cezası var ama bir de vicdani cezası var. Onun için lütfen elimizden geldiğince bunları koruyalım" diye konuştu.
02:27Doğumda kolu felç olan Yağız’ın Dünya Kupası heyecanı
02:55Sarıyer’de sel sularının istinat duvarlarını yıkıp siteye dolduğu anlar kamerada
05:36Selçuklu motifleriyle süslediği tasarımlarıyla Türk sporcuları giydirmek istiyor
06:12Enerjisa Üretim'den kırsal kalkınma için 'Onarım Enerjisi' projesi
05:39Haftanın 3 günü eşinin mezarına gidip dua ederek sevdiği kitapları okuyor
05:59565 yıllık medrese apartmanların arasında zamana direniyor
01:3811 yaşındaki Alperen, Atatürk büstüne şemsiye tuttu: Islanmasına içim el vermedi