00:45Üsküdar’da haraç istedikleri iş yerini kundaklamaya çalışırken yandı; 2 şüpheli tutuklandı
Ege Bölgesi'nin önemli tarımsal su kaynaklarından Gediz Nehri, Manisa'da fabrika, işletme ve evsel atık suları nedeniyle tehdit altında. Sarıgöl, Alaşehir ve Salihli ilçelerinden gelen dere ve çayların birleştiği Salihli ilçesinin Yılmaz Mahallesi'nden geçen Gediz Nehri'nde kirlilik sürerken, nehir yatağının kenarları da insan eliyle kirletiliyor. Yılmaz Mahallesi bölgesinde nehir yatağına atılan sanayi, tarımsal ve evsel atıklar kirliliği gözler önüne seriyor.
30 YILLIK MÜCADELE
Gediz Havzası Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma, Çevre ve Kalkınma (GEMA) Vakfı Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, "30 yıldır Gediz'i kurtarmak ve korumak için mücadelemiz sürüyor. Salihli ilçesi Yılmaz Köprüsü'ndeyiz. Sarıgöl, Alaşehir, Bozdağ'dan gelen yaklaşık 10 dere ve çayın getirdiği sular, burada Gediz Nehri'nde birleşiyor. Alaşehir ilçesindeki 3 fabrika ve 40'a yakın tarımsal işletmenin atıklarının yanı sıra Sarıgöl ve Salihli'deki bütün fabrikalarının arıtmaları buraya akıtılıyor. Arıtma tesis olmayan belediye ve mahallelerin atık suları da buraya akıtılıyor" dedi.
'SIKINTI BÜYÜK, TEDBİR ALINMASI LAZIM'
Gediz'i besleyen kollardaki dere ve çaylardan temiz su gelmesine rağmen suyun yine kirli olduğunu belirten Kilimcigöldelioğlu, "Sarıgöl, Alaşehir ve Salihli'nin ilçelerinin birleştiği bu nokta Gediz'in en kirli noktası diyebilirim. Sıkıntı büyük, tedbir alınması lazım. Sadece nehirde değil, etrafından da atıklar var. Bu da kötü bir şey. İnsanların da temiz olması lazım. Yetkililer ve sanayicilerden destek bekliyoruz. Daha önce Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi hakkında suç duyurusunda bulundum. Atık su arıtma tesisi olmayan Muradiye Organize Sanayi Bölgesi ve Akhisar Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında da suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu.
02:15Devon Dotson: Basketbol Süper Ligi’nde iyi bir sezon geçirdiğimizi söyleyebiliriz
02:30Hava değişiminde kayboldu, 19 yıldır bulunamıyor; ‘Kardeşimin cinayete kurban gittiğine inanıyoruz’
00:20Trafikte geri geri giden minibüsün sürücüsüne 20 bin TL ceza
07:00Karadeniz’de ‘mayıs’ alarmı; yüzde 60 artan yağışlara ‘rahmet afete dönüşmesin’ uyarısı
02:00Kağıthane'de kalp krizi geçiren sürücü park halindeki araçlara çarptı
00:18Orman işçilerinin yakınına yıldırım düştü; o anlar kamerada
01:21Ankara’da korsan otoparkçılara operasyon: 32 gözaltı