03:12Baygınlık geçiren yolcuyu güzergahını değiştirip, hastaneye yetiştirdiOlay, 25 Kasım 2024'te Kandilli beldesinde faaliyet gösteren özel maden ocağında meydana geldi. İddiaya göre; Tuncay Dilaver, gece vardiyasında tahkimat yaparken tavanın yıkılmasıyla göçük altında kaldı. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Dilaver’in boynu ve kaburgalarının kırıldığı tespit edildi. Aylarca hastanede tedavi gören ve yatağa mahkum olan Dilaver’e yüzde 100 engelli raporu verildi.
'ÇOCUKLARIMIN BAŞINDA DURMAM LAZIM'
Ellerini ve ayaklarını hareket ettirebilmek için fizik tedavi görmesi gerektiğini ve maddi imkanlarının bulunmadığını ifade eden Dilaver, şunları söyledi:
“Sabaha karşı tavanda tahkimat yaparken tavan birden yıkıldı, altında kaldım. Boynum kırıldı, ön kaburgam kırıldı ve akciğere saplandı. Kürek kemiklerim kırıldı. Omuz topuzlarım darmadağın oldu. İltihaplı kanamadan 10 ay tedavi gördüm. Omuzlarım kesilecekti. Sonra ozon tedavisi gördüm ve omuzlarımı kurtardım. Ellerimi kullanamıyor, ayaklarımı hareket ettiremiyorum. İyi bir hastanede fizik tedavi görmem gerekiyor. Fizik tedavi sonrasında ayağa kalkma ihtimalimin yüksek olduğu söyleniyor. Büyüklerimden, herkesten yardım bekliyorum. Bana yardım edin, ayağa kalkayım. 3 çocuğum var. Okuyorlar, onların başında durmam lazım. Ben de ayağa kalkıp yürümek istiyorum. Parmaklarım kasılıyor, parmaklarımı kullanamıyorum. İyi bir fizik tedavi görüp eski hayatıma dönmek istiyorum.”
02:34Türkiye'nin en büyük canlı hayvan pazarında 'kurban' hareketliliği
06:11Üst kattan atılan pet şişenin bilgisayarına verdiği zararı karşılamayan AVM'den şikayetçi oldu
05:06Tekstilde sentetik boyalara alternatif bakterilerden doğal renk üretildi
04:43Eyüpsultan'da 'Varan Gölü'nden kaçak su çekiliyor' iddiası: 2,5-3 kilometre arası bir sistem var
02:20Okulun asansörü arızalandı, müdür yardımcısı bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıdı; o anlar kamerada
00:38İstanbul merkezli 35 ilde eş zamanlı yasa dışı bahis operasyonu; 98 tutuklama
00:18Takla atan otomobil bankta oturan iki kardeşe çaptı: 6 yaralı