01:362 kardeşi yaralayan pitbullun sahibi: Köpeğim koruma içgüdüsüyle saldırdıOlur ilçesinin en eski ve en büyük mahallelerinden olan Ormanağzı'nın Pokens mevkisinde yaşayanları, 50 metre yukarıdan kaya korkusu sardı. Olur'a 78 kilometre uzaklıktaki Göle ilçesinde 27 Eylül 2022'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem sonrası 6 ev, ahır ve meyve bahçelerinin bulunduğu Pokens'in 50 metre yukarısındaki kaya parçası koptu. Son günlerde başta Erzurum olmak üzere bölgede yaşanan küçük çaplı depremlerin kaya parçasını bulunduğu yerden kopararak yuvarlamasından korkanlar, tedbir alınmasını istiyor.
Pokens mevkisinde evi ve bahçeleri bulunduğunu söyleyen Ahmet Kurt, kayanın olduğu yerde parçalanmasını istedi. Kurt, "Evimden yaklaşık 50 metre yukarıda deprem sonrası kaya koptu. Kaya parçalarını bölgede etrafındaki taşlar tutuyor. Eğer o taşlar olmasa kaya parçası bizim üzerimize yuvarlanır. Yetkililerden bu kayayı bulunduğu yerde parçalamalarını istiyoruz" dedi.
Bölge sakinlerinden Özkan Kurt ise "Mevsim ilkbahara girdi. Bu kaya parçası deprem ya da yağmur sebebiyle bulunduğu yerden koparsa bizim evleri yerle bir eder. Yetkililerden isteğimiz, bir an önce gelip bu kayayı parçalamalarıdır" diye konuştu.
Deprem sonrası kayanın, bulunduğu yerden koptuğunu belirten Gülistan Kurt da geceleri uyku uyuyamadıklarını söyledi.
05:57İnşaat ustası babasının yaptığı eski Edirne evlerini, rölyefle buluşturdu
02:36Beykoz'da otomobil kaldırımdaki ağaca çarptı: 2 yaralı
05:30ERKPA Başkanı Kalın: Afet odaklı stratejik veri merkezi kuruyoruz
01:59Arka Sokaklar’da duygu yüklü sahil buluşması
02:56Hiç gitmediği 5 ilden 18 trafik cezası geldi
01:54Emekliye ayrılan 38 yıllık öğretmene duygusal veda
01:4362 yaşında Türk vatandaşlığına geçti, askere çağrıldı