05:16‘Beyaz cennet’te tatilcilerin güvenliği Eda astsubaya emanetSakcagözü Mahallesi’nde 15 bin dekar alanda üretimi yapılan ve kuraklık nedeniyle rekoltesi düşen soğanın hasadı devam ediyor. Sofraların vazgeçilmesi olan soğan tarlada 3 liradan alıcı bulurken, yol kenarına kurulan tezgahlarda 12 ile 15 liradan arasında satışa sunuluyor.
Nurdağı Ziraat Odası Başkanı Kemal Belpınar, ilçede üretilen soğandan 30 ton rekolte elde ettiklerini ifade ederek, ''Sakcagözü Mahallemizde 15 bin dekar alanda ekimi yapılan ve kuraklık nedeniyle yaklaşık 30 bin ton rekolte elde edilen soğan ne yazık ki üreticisini üzdü. Kırmızı mor cinsi olan soğanın en büyük özelliği dayanıklı olmasıdır. Sofraların vazgeçilmesi olan soğan tarlada 3 liradan alıcı bulurken, tezgâhlarda 12 ile 15 lira arasında satışa sunulmaktadır” dedi.
TARLASINDA TOPLADIĞI SOĞANI YOL KENARINDA SATIYOR
Ürettiği soğanı yol kenarına kurduğu tezgahta satan Harun İbili, kendi tarlasında ürettiği soğanın kilosuna 3 lira fiyat verilince satmayarak yol kenarına tezgah açtı. İbili, yetiştirdiği soğanların tamamen organik olduğunu ve fiyat düşük verilince yol kenarına tezgah açtığını söyledi. İbili, ''Tarlada ilaç kullanmadan doğal olarak yetiştirdiğimiz soğanımızı hasadını yaptıktan sonra yol kenarında kurduğumuz tezgâhımızda torbalanmış şekilde satışa sunuyoruz. Kilosu 12 ile 15 TL arasında değişiyor. Tarlada düşük fiyat verilince tezgahta satmaya karar verdik” diye konuştu. (DHA)
05:52Konukevinden gelen mektuplar tuvale yansıdı
04:36Down sendromlu Kadir'in müzik aşkı
00:18Tarım dronuna tutunan çiftçinin düştüğü anlar kamerada
05:49Türkiye'nin sebze tüketiminin yarısını karşılayan Antalya Hali'nden 64 ülkeye ihracat
08:49Prof. Dr. Kutoğlu'nun ‘Anadolu’yu ikiye ayırabilecek gerinim hattı’ makalesi uluslararası dergide
04:31Mezatlarıyla ünlü tespihçilerden vergi denetimine destek
02:12Fiyat sormak için girdiği iş yerinin vitrinindeki cep telefonunu çaldı