04:32Fotoğrafçı babasından kalan 100 yıllık makinelerin tamiri için Almanya'dan Malatya'ya geldiKahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Hatay'da yaklaşık 219 bin kişi, konteynerlerde yaşam mücadelesi veriyor. Özellikle hava sıcaklığının artması ile konteynerlerde haşere, sinek ve sürüngen sorunu ortaya çıktı. Kırsal alandaki konteyner ve çadırlarda sinek ve böcek sayısı artarken, burada yaşayanlar yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu öne sürdü. Antakya ilçesi Kuzeytepe Mahallesi'nde konteynerde kalan Sarıgül ailesi de haşere, sinek ve sürüngenler nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını anlattıç
'YILANLAR VE FARELER ETRAMIZDA DOLAŞIYOR'
Depremde annesini kaybeden, engelli babası ile 3 erkek kardeşine bakan Cansel Sarıgül (22), "Depremde evimizi kaybettik. 3 kardeşim ve babamla ilk etapta bahçemizde, çadırda kalmaya başladık. Sonrasında konteyner ile çadırda kalmaya devam ediyorduk. Sıcakların başlaması ile çok sayıda yılan, fare, sürüngen hayvan ve sinek olmaya başladı. Kardeşlerimi sürekli sinekler ısırıyor, sürekli yaraları var. Yılanlar ve fareler sürekli etrafımızda dolaşıyor. Dün gece bir sesle uyandım, eşyaların arasında farelerin gezdiğini gördüm. Tedirginlik yaşıyoruz. Kardeşlerim çok korkuyor, gece boyu sürekli uykuları bölünüyor" diye konuştu. Arda Sarıgül (12) ise "Kollarımda hep sinek yaraları var, çok kaşınıyorlar" dedi.
Antakya ilçesinde bir konteyner kentte yaşayan Ender Mahsenoğlu (29) ise "Sıcak nedeniyle larvalar arttı, haliyle sinekler de çoğaldı. Pek çok noktada atık su, çok fazla. Yeterince ilaçlama yapılmadığı için problemler arttı" diye konuştu. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin gelecek hafta kapsamlı bir ilaçlama yapacağı belirtildi.
03:21Prof. Dr. Özlü’den 'grip aşısı' çağrısı
04:03İzmir kekiği reçeteyle satılmalı'
01:00Beylikdüzü'nde sitede park yeri tartışması silahlı kavgaya dönüştü: 2 gözaltı
04:04İstanbul'da haftanın ilk iş günü yağışın da etkisiyle trafik yoğunluğu oluştu
04:26İstanbul'da alt geçidi su bastı; araçlar çöken yolda kaldı
02:09Arnavutköy'de hafif ticari araç ile motosikletin çarpıştığı kaza kamerada: 2 yaralı
04:37Sultangazi’de bodrum katlarını su bastı; ağlayarak yetkililerden yardım istedi