Oynatma Listesi
VİDEO

İKÜ Kariyer Onursal Ödülleri sahiplerini buldu

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Kariyer Kulübü tarafından düzenlenen Kariyer Onursal Ödülleri, dün akşam sahiplerini buldu. Birçok ünlünün katıldığı gecede Selçuk Yöntem, Zafer Ergin, Zerrin Tekindor, Demet Özdemir, Doğukan Güngör gibi isimler ödül aldı.

İstanbul Kültür Üniversitesi Kariyer Kulübü’nün her yıl düzenlediği Kariyer Onursal Ödülleri dün gece Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Gecenin tüm geliri down sendromlu ve zihinsel engelli gençlerle ailelerin çalıştığı DOSTEV’e bağışlanan törene katılım oldukça yoğun oldu. Spor, medya, müzik ve iş dünyasından 40’a yakın isim ödüle layık görüldü. Törene otizmli bireyler de katıldı. Ünlülerle bir araya gelen down sendromlu ve zihinsel engelli bireyler izleyicilere şarkılar söyledi.

YÜKSEKTEPE: ÖNEMLİ BİR FARKINDALIK YARATMAYI AMAÇLIYORUZ

İstanbul Kültür Üniversitesi olarak öğrencilere çok iyi bir eğitim sunduklarını söyleyen İKÜ Rektörü Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe, “Bunun yanı sıra öğrencilerimizin kulüp aktiviteleri bizim için çok önemli. Bizim bir Kültür anayasamız var. Oradaki önemli maddelerden bir tanesi Kültür’ün bütüncül bir eğitim anlayışına sahip olmasıdır. Dolayısıyla öğrenci kulüplerimizle beraber öğrencilerin edindikleri yetkinlikleri çok önemsiyoruz. Elimizden geldiğince hep yanlarında olup onlara destek olmaya çalışıyoruz. Bugünkü ödül törenimizde de öğrencilerimiz, çok önemli bir konu olan sosyal konu duyarlılığını ön plana çıkarmaya çalışıyor. Çok değerli ünlü rol model sanatçılarımız bizlerle. Önemli bir farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Öğrencilerimize bu etkinlikteki emekleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

DOĞAN: BURADA BULUNMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ

DOSTEV Dernek Başkanı Arzu Oygur Doğan, “Kültür Üniversitesi ve İKÜ Kariyer Kulübü bu sene bizim derneğimiz adına ödül törenini gerçekleştirdikleri ve bizi seçtikleri için gerçekten onur duyduk. Kültür Üniversitesi ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Bizim amacımız çocuklarımızı toplumda bir birey haline getirmek. Sanat yoluyla eğitimler vererek onların öz güvenlerini geliştirdik. Burada bulunmaktan çok mutluyuz. Yönetim Kurulumuz, çocuklarımız ve kendim adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

YÖNTEM: ÜLKEMİZİN KÜLTÜRE ÇOK İHTİYACI VAR

Onur ödülü alan Oyuncu Selçuk Yöntem, “Kariyer Kulübü’ne bu ödül için çok teşekkür ederim. Dünyamızın, ülkemizin kültüre çok ihtiyacı var. Günümüzde kültürlü olmak liyakat sahibi olmak çok önemli ve de sanattan kopmamak çok önemli. Sizler bunun bilincinde olarak bu sosyal yaşamı sürdürüyorsunuz. Bu etkinlikleri yapıyorsunuz. Devam edin lütfen. Pırıl pırıl insanlarsınız. Pırıl pırıl gelecek sizlerin olsun” diye konuştu.

TEKİNDOR: HEP DAHA İYİSİNE LAYIĞIM DEYİN

Yılın en iyi kadın tiyatro oyuncusu ödülünün sahibi Zerrin Tekindor oldu. Tekindor, “Gençlerden çok korkarım. Hep böyle çalışırken, prova zamanlarımda gençleri düşünürüm. ‘Bunu yemezler bunu yutmazlar’ böyle endişe ederim. Kendimi en çok size beğendirmeye çalışıyorum. Ama bu ödülü alınca olmuş gibi göründü. Çok teşekkür ederim. Gelecek hayatınızda başarılar dilerim. Hep daha iyisine layığım deyin. O zaman sanat karşımıza çıkacaktır” dedi.

ERGİN: GENÇ YAŞTA BÖYLE BİR ÖDÜLÜN SAHİBİ OLMAK İNSANI HEYECANLANDIRIYOR

Yaşayan dizi efsanesi ödülünü alan Zafer Ergin, “Genç yaşta böyle bir ödülün sahibi olmak insanı heyecanlandırıyor. Fakat her ödül bir sorumluluktur. Bunun bilincinde olmamız gerekiyor. Ödül sahibi olarak bundan sonra çok daha dikkatli olmamız gerekiyor. Sizlere de liyakat ve kariyer bakımından büyük çalışmalar yaparak, iyi eğitim alarak Türkiye’nin asıl ihtiyacı olan bu konularda pırıl pırıl parlamanızı dilerim” diye konuştu.

ÖZDEMİR: HAYAL KURMAKTAN LÜTFEN VAZGEÇMEYİN

Yılın en iyi kadın oyuncusu Demet Özdemir seçildi. Ödülden dolayı gurur duyduğunu söyleyen Özdemir, “Büyük ustaların önünde ödül almak da benim için çok gurur verici. Sevgili Zerrin Tekindor bana çok şey öğretti. 8 bölümlük dijital bir dizi bile olsa gerçekten 8 yıllık tecrübe edindim. Ne kadar doğru yolda olduğumu bir kez daha anladım. Bana bunu tekrar hatırlattığınız için size teşekkür ediyorum. Hayal kurmaktan lütfen vazgeçmeyin” ifadelerini kullandı.

GÜNGÖR: EMEK VEREN HERKES UMARIM KARŞILIĞINI BULUR

Yılın en iyi dizisi Kızılcık Şerbeti seçilirken yılın en iyi erkek oyuncusu ise Doğukan Güngör seçildi. Güngör ödülü ekip adına kabul ettiğini söyleyerek “Emek veren herkes umarım karşılığını bulur” diye konuştu.

TURAN: BİZİM HAYATIMIZDAKİ GÜZELLİĞİ VE İYİLİĞİ GÖRDÜĞÜNÜZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Yılın en iyi çifti ödülünün sahibi ise Aslıhan Doğan Turan ve Arda Turan oldu. Aslıhan Doğan Turan bu ödülün ilk ödülü olduğunu söyledi. Arda Turan ise “Hayat evlilikler de iyi, kötü, çirkin, güzel birbirine çok benziyor. Ama biz muhteşem bir eş ve iki tane çok mutlu çocukla kendi önümüze bakarak hayatımıza devam ediyoruz. Bizim hayatımızdaki güzelliği ve iyiliği gördüğünüz için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

MANDIR: KONSERİMİZDE AĞIRLAMAKTAN ÇOK MUTLU OLURUZ

Yılın En Beğenilen Müzik Grubu ödülünün sahibi ise Pera grubu oldu. Grubun solisti Gökhan Mandır konserinde öğrencileri ağırlamaktan çok mutlu olacağını söyleyerek “Çok mutluyuz. Bizi bu ödüle layık gördükleri için her birine çok teşekkür ederiz. Burada olmaktan da çok keyifliyiz” dedi. Hakan Ünalan ise harika bir gece olduğunu aktardı.

ÖDÜL ALAN İSİMLER

Üniversite öğrencilerinin yaptığı oylamayla belirlenen isimler şu şekilde:

Onur Ödülü: Selçuk Yöntem,

Yaşayan Dizi Efsanesi: Zafer Ergin,

Yılın En İyi Kadın Tiyatro Oyuncusu: Zerrin Tekindor,

Yılın En İyi Youtube Programı: Müjdat ile Bizim Ev

Yılın Gazetecisi: Fatih Altaylı

Yılın En İyi Dijital Dizisi: Zeytin Ağacı,

Yılın En İyi Kadın Oyuncusu: Demet Özdemir,

Yılın En İyi erkek oyuncusu: Doğukan Güngör,

Yılın En İyi Dizisi: Kızılcık Şerbeti,

Yılın En Beğenilen Gündüz Kuşağı: Esra Erol,

Yılın En İyi Girişimcisi: Münteha Adalı,

Yılın En İyi Youtuber: Orkun Işıtmak,

Yılın En İyi Spor Programı: SKY Spor

Yılın Çıkış Yapan Oyuncusu: Demircan Kaçel,

Yılın En İyi Yayıncısı: Çağrı Ergün,

Yılın En İyi Magazin İçeriği Üreticisi: Yağmur Çevik,

Yılın En İyi Influenceri: Damla Altun,

Yılın Onur Filmi: Hatıran Yeter,

Yılın En İyi Çifti: Aslıhan Doğan Turan – Arda Turan,

Yılın En İyi Çıkış Yapan Şarkıcısı: Melis Fis

Yılın En İyi Çıkış Yapan Müzik Grubu: Skapova,

Yılın En İyi Rap Sanatçısı: Motive,

Yılın En Beğenilen Müzik Grubu: Pera,

Yılın En İyi Magazin Programı: Gazete Magazin,

Yılın En İyi Kadın Şarkıcısı: Ziynet Sali,

Yılın En İyi Çıkış Yapan Şarkısı: Kibariye - Eypio Sen Oyna,

Yılın En İyi Zincir Restoranı: Tavuk Dünyası,

Yılın En İyi Çıkış Yapan Girişimi: Azelya,

Kadın Eğitim ve İstihdamını Destekleyen Kuruluş Ödülü: Atöyle Kale,

Yılın En İyi Erkek Tiyatro Oyuncusu: Serkan Keskin,

Yılın En Destekleyici İş İnsanı: Ali Kaya,

Yılın En İyi Sosyal Girişim Platformu: Askıda Ne Var.

İrem Çağla ZİNCİRLİ-Güven USTA/İSTANBUL, (DHA)

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER