12:15İzmir'de 'His Urla' projesinin lansmanı yapıldı
Özellikle Sibirya ve Rusya bölgesinde doğal popülasyonları bulunan elmabaş ördekler Sivas'ın Şarkışla ilçesinde bulunan Millet Bahçesi'ndeki yapay göle geldi. Doğal yaşamın dikkat çektiği bölgede bu yıl ilk kez görülen elmabaş ördeklerin gelişi, ilçe halkı tarafından sevinçle karşılandı. Şarkışla Belediyesi ise ördekler için yuva çalışması başlattı. Yapılacak olan yuvalar ördeklerin bölgede kalmasına ve korunmasına katkı sağlayacak.
'MİSAFİR ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin, elmabaş ördeklerinin gölette ilk kez görülmesinin sevindirici olduğunu belirterek, "Şarkışla ilçemizde nesli tükenmekte olan elmabaş ördekler şu anda eski Şarkışla Göleti dediğimiz Millet Bahçemizde bulunuyor. Yaklaşık 8 civarında ördeğimiz var. Halkımız sahip çıkarsa, buradan gitmemeleri için gayret gösterirse inşallah burada yavrularını da göreceğiz. Bu tür, nadir görülen bir tür. Biz de Şarkışla’da bu kuşları misafir etmeye devam edeceğiz. Onları sevdirmek ve burada kalmalarını sağlamak için belediye olarak elimizden geleni yapacağız. Personelimiz şu anda yuvalarını yapıyor. Kuş sayısı artarsa ona göre biz de yuva sayılarını artıracağız" dedi.
Başkan Gültekin ayrıca vatandaşların doğal yaşama zarar vermemeleri ve kuşların korunması konusunda hassas davranmaları gerektiğini vurguladı. (DHA)
06:44'Pembe maskeli’ kadın arıcılar hasada başladı
08:13Namağlup Türkiye şampiyonu devlet okulu basketbol takımı, yeni sezon için sahada
01:10Nefes borusuna yiyecek kaçan müşterisini Heimlich manevrasıyla kurtardı
06:20Çocuklukta işitme kaybına 'biyonik kulak' çözümü
06:15Muhtarın 'iyilik sofrası' 6 mahallede 130 kişiye ulaştı
04:54Moğolistan’da ‘Atlılar Kültürü’ projesi kapsamında 6 kurgan kazıldı
05:41Kardeşinin tavsiyesiyle başladığı aronya yetiştiriciliğinde 10 bin köke ulaştı