Oynatma Listesi
VİDEO

İmamoğlu'ndan partisinin Afyonkarahisar adayı Köksal'a tepki

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy Cumhuriyet Meydanı Çevre Düzenlemesi etkinliğinde konuştu. İmamoğlu, partisinin Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal'ın "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları, DEM Parti dışında her siyasi partiye açık olacak" şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi. İmamoğlu, "Eğer ben belediye başkanı olursam, şu partiden olanları almam, bu partililerle görüşmem, ya kendilerine başka bir iş bulurlar ya da başka bir partiye geçerler! Öyle bir durum yok. Biz insanları ayırt etmeyiz kardeşim" şeklinde konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nın açılış törenine katıldı. Açılışa CHP Genel Başkan yardımcıları Sevgi Kılıç, Volkan Demir, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP milletvekili Zeynel Emre, CHP Bakırköy Belediye Başkan adayı Dr. Ayşegül Ovalıoğlu ve vatandaşlar katıldı. İmamoğlu konuşmasında, CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın dün DEM Parti'ye ilişkin söylediği sözlere tepki gösterdi.

"YİNE DAVET EDİLMİYORUM"

İmamoğlu, ""Ataköy - İkitelli metrosunu hizmete açıyoruz hayırlı uğurlu olsun. 18 Martta. Bu arada Ulaştırma Bakanlığı da Bakırköy-Kirazlı hattını açıyor. Bu hattı zamanında bakanlığa o dönemin belediye yönetimi demiş ki biz yapamıyoruz demiş, bakanlık almış. Bakırköy-Kirazlı hattı ayın 10'una açılıyor diye biliyorum. Birincisi ben yine davet edilmiyorum. İkincisi, daha da önemlisi bu metro hattı işletmesi bize devroluyor ama bir şey eksik, bunu bilsinler. Bu metro hattı yapılırken belediye ile olan sözleşmesi gereği bu metro hattının araçlarını da bakanlığın alması gerekiyordu ama almadılar. İlk etapta kısıtlı araçla başlayacak ama hızlıca o eksiği tamamlayacağız. Almadılar ama Allah'ın izniyle onu da yaparız" dedi.

"BU ŞEHRİN HER İNSANINA HİZMET EDİYORUM"

İmamoğlu, partisinin Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal'ın tepki çeken DEM Parti açıklamasına da, "Bir avuç insan için değil, 16 milyon insan için çalıştık. Bir kişinin tensipleriyle, buyruklarıyla değil; 16 milyonun istek ve talepleriyle hareket ettik. İnsanımızı düşündük. Sevgili dostlar; partizanlığı söküp attık. Bakın ben size bir şey söyleyeyim. Ben, Cumhuriyet Halk Partisi'nin has evladıyım. En çok çalışan insan olmak için de gayret ediyorum. Ben diyorum ki, ‘Ben çok çalışıyorum. En çok çalışan ben olacağım. Ayşegül Başkan diyebilir ki, ‘Hayır Başkanım, ben seni geçeceğim.’ Gurur duyarım. Geçsin. Başkası da geçebilir. Hani biraz zor; onu söyleyeyim de. O konuda iddialıyım. Ama espri tabii. İnşallah geçerler. İnsan ayırt etmemek, her şeyin önünde. Ben CHP'liyim. Ama ben bu partiye, bu partililere değil, bu şehrin her insanına hizmet ediyorum, her siyasi görüşten olan insanına. ‘Ben belediye başkanı olursam, şu partilileri belediyeye almam, şu partililer hariç şunlarla görüşürüm’ diyen ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak. Öyle yok. Biz, insan ayırt etmeyiz kardeşim. O laf nereye gider biliyor musunuz? Hani birileri çıkıyor ya; ‘vatan haini’, ‘terörist’... Hani hatırlayın; Büyükşehir Belediyesi ‘terörist’ doluydu! Hani? Bunu diyenle bu akıl, aynı akıl. Öyle yok. Öyle yağma yok. Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk'ün 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni toplarken herkesi kucakladı, çağırdı ya, o kültürü temsil eden Atatürk'ün evlatlarıyla yönetilir kardeşim. Bu kadar net" dedi.

Rojda ALTINTAŞ – Feridun AÇIKGÖZ – /İSTANBUL, (DHA)

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER