Oynatma Listesi
VİDEO

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız: Belediyeyi muhtarlarla yönetmek istiyorum

İYİ Parti’nin Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, seçim çalışmaları kapsamında Esenyurt’ta bir dizi ziyaretlerde bulundu. Belediyeyi muhtarlarla yönetmek istediğini söyleyen Yıldız, “Muhtarımızı belediye başkan yardımcısı sıfatı olmasa bile onun kadar yetkilendirmek istiyoruz. Mahallenin sorunlarını ilk bilen muhtar oluyor. Biz Esenyurt Belediyesi'ni muhtarlarla yönetmek istiyoruz” dedi.

 

İYİ Parti’den Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, seçim çalışmaları kapsamında ilk olarak Muhtarlar Derneği'ni ziyaret etti. Daha sonra Esenyurt Kent Konseyi ve İl Dernekleri Birliği Platformu’na giden Yıldız, ilçe protokolü, muhtarlar ve dernek üyeleriyle bir araya gelerek projelerini anlattı.

“MUHTARLARLA ESENYURT BELEDİYESİNİ YÖNETMEK İSTİYORUZ”

Belediyeyi muhtarlarla yönetmek istediğini söyleyen Muharrem Yıldız, “Esenyurt’un en eskisi ve Esenyurt’u çok iyi bilen birisi , Esenyurt’un en genç, dinamik, emekli olmayan adayı olarak ve Esenyurt’ta kardeşliğimize zarar gelmemesi konusunda çok hassas davranan birisi olarak politikalar ürettik. Hemen hemen her ilçeden, her görüşten, her mezhepten, Alevisi Sünnisi, CHP’lisi, AK Partilisi, MHP’lisi, İYİ Partilisi, HDP’lisi var, biz Esenyurt birlikteliğini oluşturduğumuz bir kadroyla yola çıktık. 10 yıldır hazırladığım projelerimden bir tanesi Muhtarlar Projesiydi. Allah nasip ederse Esenyurt Belediyesi'ni muhtarlarla yönetmek istiyoruz. Muhtarların mahallelerindeki mekanlarını genişletmek, orayı tamamen belediyeyle aynı alanlarda çalışabileceğimiz, o mahalleye yapacağımız hizmetlerin hangileri olduğunu belirleyip oradaki birimlerimizi oluşturmak istiyorum, oradan yönetmek istiyorum. Hatta biz muhtarımızı belediye başkan yardımcısı sıfatı olmasa bile onun kadar yetkilendirmek istiyoruz. Ekonomi şartlarını iyileştirmek istiyoruz. Bununla birlikte araç ve personel sayısını oluşturacağız ama bunu mahallede muhtarla birlikte yapacağız. Çünkü mahallenin sorunlarını ilk bilen muhtar oluyor. Muhtar bu kadar sorunları bilirken belediyede bir memur, amir, personel arayıp derdini anlatmaya çalışan muhatap bulamıyor. Bir belediye başkanının yanında ne kadar belediye başkan yardımcısı, ne kadar meclis üyesi olsa da oradaki muhtar kadar verimli olma şansı yok. Bunun için yapmamız gereken şey muhtarları yetkilendireceğiz. O mahallede temizlik, park ve bahçelerin güvenliği, kaldırım ve ona benzer ne kadar ihale varsa muhtarlıklardaki birimlerle bunu oluşturacağız. Ben aday adayı olduğum dönemde de şunu diyordum; Muhtar seçmeyeceksiniz, belediye başkan yardımcılığı seçeceksiniz. Öyle birini seçin ki hakikaten mahalleyi temsil edecek kapasitede ve bilgi birikiminde olsun, muhtarlar arasında da yarış bu yönde olsun. Bizim başkanlığımızda sadece muhtar olmayacaksınız” dedi 

“KREŞLE ALAKALI CİDDİ PROJELERİMİZ VAR”

Esenyurt Kent Konseyi’nde konuşan Yıldız, gerçekleştirmek istediği projelerini şu şekilde anlattı:

“Yıllardır çare bulunulmamış bir kreş sorunu var. Kreşle alakalı ciddi projelerimiz var. Baktığınız zaman Esenyurt hala Anadolu’nun modern bir kasabası gibi duruyor. Yağmurlarda, sularda ve soğuklarda gençlerimiz, çocuklarımız pazar yapmaya çalışıyor. Her mahalleye kapalı modern semt pazarı projelerimiz var. Bu projelerimiz birkaç katlı olacak. Birinci katına girdiklerinde araçlarını otoparka park edecekler. Diğer kat tamamen pazar alanı olacak ve ürünleri, fiyatları denetlenen modern bir pazar olacak. Bununla da yetinmeyip buraya bir sağlık kabini oluşturacağız. Sağlık kabini koymamızın sebebi de vatandaş hasta olabilir veya iğne saati gelmiş olabilir ya da ani müdahaleler gerekebilir o nedenle sağlık kabinindeki görevlilerimiz pazar bitene kadar orada bulunacaklar. Düşünün kadının küçük çocuğu var, evde yalnız bırakamıyor, yanında çocuğunu getirip pazarı dolaşacaksa eğer çocukla kendisi eziyet çekiyor. O zaman dedik buraya minik bir kreş oluşturalım. Kadın pazara gelirken çocuğunu teslim etsin, alışverişi bittikten sonra da çocuğunu alsın, mutlu ve huzurlu bir şekilde devam etsin.”

“HER MAHALLEYE BİR TAZİYE EVİ YAPACAĞIZ”

İl Dernekleri Birliği Platformu’nda konuşan Yıldız, “İl Dernekleri Birliği’nde bulunmamız nedeniyle iki projemi anlatacağım. Bunlardan bir tanesi şu; herkese bir dernek yeri verme şansımız yok. Çünkü 81 il var, diğer sivil toplum örgütlerini de saydığınız zaman 100’ün üzerinde bir sivil toplum örgütü var. Herkese bir yer bulma şansımız yok çünkü zaten yer yok. Onun için bunları tek plazada toplayacağız. Ofislerle birlikte ve en alt katta da konferans salonlarının ücretsiz kullanıldığı bir plazada İl Dernekleri Birliği ve sivil toplum örgütlerini toplamak istiyoruz. Yine İl Dernekleri Birliği’ni çok yakından ilgilendiren hassas olduğu bir konu var o da taziye evleri. Bizim töremizde bu taziye evleri o kadar önemli ki. Her mahalleye bir taziye evi yapacağız. Bir mahallede birkaç cenaze evi varsa hepsinin aynı anda kullanacağı geniş bir mekan olsun istiyoruz. Burada belediye personeli mutfağında yemeğini hazırlayacak, garsonları servise hazır olacak, kadınlardan ve erkeklerden oluşan ayrı bölümler olacak. Kişi, belediyeye gelip cenaze işlerini takip etmek yerine telefonla aranacak ve belediye personeli gidip evindeki bütün evraklarını alıp neler gerekiyorsa onu hazır edecek. Burada değil de memleketine veya başka bir yere cenazelerini götürmek istiyorlarsa kaç kişiler ve nereye gidecekler onu hazırlayacağız” dedi.

Muharrem Yıldız, ziyaretlerinin ardından cuma namazını kılmak üzere Esenyurt Allahu Ekber Ehlibeyt Camii’ne gitti.

 

 

İSTANBUL,(DHA)-

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER