02:51Irmaktaki adacıkta mahsur kaldı, kendisini kurtaran ekiplerden özür dilediİzmir'in Karşıyaka ve Buca ilçeleri başta olmak üzere kent genelinde konteynerler ve çevresinde çöp yığınları oluştu. Biriken çöpler kaldırımlara ve yollara taştı. Vatandaşların, çöplerin, kötü koku, sinek ve böceklerin bölgede artmasına neden olduğunu ve toplanması gerektiğini dile getirdi. Karşıyaka’da yaşayan Duygu Özerginer (24), bölgede uzun süredir çöp sorunu yaşandığını söyleyerek, “O kadar alıştık ki bakmamaya çalışıyorum. Çöpün direkt karşısındaki apartmanda oturuyorum. Evden çıkınca böyle bir manzara ile karşılaşmak çok kötü oluyor. Diğer kötü yanı ise burası çocuk parkı ve çocuklar yazın hep burada oynuyorlar. Çok fazla çöp kokusu da oluyor. Sadece burası değil, arka mahallelerde de çöpler birikiyor. Akşam çöpleri toplamak için görevliler geliyor ama daha önce birikip etrafa taşan çöplere hiç dokunmuyorlar. Bu durumdan oldukça rahatsız” dedi.
Buca’da yaşayan Oğuz Kayapınar (50) ise “Yaklaşık 3 aydır çöp sorunu var. Çöpler alınmıyor, alınsa dahi hepsi alınmıyor. Hayvanlar çöpleri parçalıyor. Kötü koku, çöp suları, kötü görüntü yayılıyor. Bu durumdan çok şikayetçiyiz” diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise Çiğli'deki tesisin kapatılmasının ardından çöplerin Tire ilçesine taşındığını, bu nedenle çöp trafiğinin 2-3 gün sürdüğünü ve oluşan yığılmayı düzenlemeye çalıştıklarını açıkladı.
04:39Süper Loto’da büyük ikramiye 270 milyon TL’yi aştı, bayilerde hareketlilik arttı
05:29Termik santralin 90 derecelik sıcak suyu, ilk kez serada kullanılacak
01:14Yalova'da F16 uçağı kaza kırıma uğradı, pilot kurtuldu
00:57Ankara’da ‘change’ operasyonu: 3 gözaltı
01:10Zeytinburnu'nda restorana silahlı saldırı kamerada: 2 yaralı
05:10Bahçelievler'de yıkım sırasında çöken 6 katlı bina kamerada; bitişikteki apartman zarar gördü
01:05Şişli’de Nilda Müge'yi öldüren şüpheli yakalandı; yeni görüntüler ortaya çıktı