01:33Mahmut Yüşa'nın öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktıİzmir'de Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala araç kiralama firmalarında yoğunluk yaşanıyor. Yurt içinden ve yurt dışından gelenler, araç kiralama firmalarına ilgi gösteriyor. AKKON İzmir İl Başkanı Ahmet Demir, Ramazan Bayramı'nın da gelmesiyle geçen aya göre kiralık araca talebin yüzde 50 artığını söyledi. Demir, "Bayram yoğunluğumuz var. Rezervasyonları alıyoruz. Geçen bayrama göre yüzde 20'lik bir artış var. Geçen bayram işlerimiz biraz düşüktü. Geçen aya göre ise kiralık araç talebinde yüzde 50 artış söz konusu. Ekonomik, orta ve lüks sınıfta araçlarımız var. Günlük kiralama bedeli ekonomik sınıf araçlarda 1,250 TL, orta sınıf araçlarda 2 bin TL, lüks araçlarda 3-5 bin TL arasında değişiyor" diye konuştu.
'KURUMSAL FİRMA TERCİHİ ÇOK ÖNEMLİ'
Araç kiralarken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi veren Demir, "Merdiven altı firmalardan uzak durulmalı. Kurumsal firmalar tercih edilmeli. AKKON'un her ilde temsilcilikleri mevcut. Logomuzu gördükleri her yerden güvenli bir şekilde araç kiralama işlemi yapabilirler. Kurumsal firma tercihi çok önemli. Aracı kiralarken kiralayan kişi tarafından muhakkak aracın sağ son ön ve arkadan fotoğrafları çekilmeli. Neye imza attıklarına dikkat etsinler. Boş senede imza atmasınlar. Aracın kiralandığı firma doğru araştırılmalı. Taahhütname yapılmalı. Kasko çok önemli. Kaskosu olmayan aracı kesinlikle kiralamasınlar. Firmayı iyi araştırsınlar. Aracın kaskosunun olup olmadığı muhakkak kontrol etsinler. Ucuzluk yapan bazı firmalar, kasko yapmadan araç kiraya veriyor" dedi.
DOLANDIRICILARA DİKKAT
Dolandırıcılık olaylarına da dikkati çeken Demir, "Kurumsal firmaların sitelerinin sahtesini yapıyorlar. Örneğin X bir kurumsal firmanın sonu 's' harfiyle bitiyorsa, sahte siteyi sonuna 2 tane 's' koyarak açıyor. Açılan sahte sitede bin liralık aracı 500 liraya veriyor. Müşteride 500 lirayla araç kiraladığını düşünüyor. Günlük veya aylık tüm ödemeyi peşin alıyorlar. Müşteriler böylelikle dolandırılıyor. Çok dikkat edilmeli. Sonra muhatap bulamıyorlar. Ön ödeme yapmasınlar. Hiçbir kurumsal firma ön ödeme almaz. Bayrama az kaldı. Araçlarımız hala var. Ama araç kiralama isteyenler ellerini çabuk tutsun" diye konuştu.
06:2211 yaşındaki çocuğun kolu sürgülü kapıya sıkışıp kırıldı; aile şikayetçi oldu
06:59300 yıllık aile geleneği demirciliği oğluyla 8'inci kuşağa taşıyor
09:55İstanbul Festivali 1 Agustos’ta kapılarını açıyor
05:0250 ülkeden 224 öğrenci Türkçe Yaz Okulu'nu İstanbul'da tamamladı
04:07Iğdırlı kadınlar, kayısıyı güneşte kurutup ekonomiye kazandırıyor
01:30Üsküdar Belediyesi'ne operasyon: Başkan Dedetaş dahil 6 şüpheli gözaltına alındı
02:54Kayseri’de şarj istasyonunda elektrikli otomobil alev aldı; o anlar kamerada