07:35Erciyes Kayak Merkezi'nden ülke ekonomisine 250 milyon dolarlık katkıMeteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü, İzmir'in de aralarında olduğu Aydın, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale'nin sıcak hava dalgası etkisine gireceğinin tahmin edildiğini açıkladı. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 5-8 derece üzerine çıktı. Termometrelerin 40 dereceyi gösterdiği İzmir'de bazı kişiler, çareyi kent merkezinde denize girmekte bulurken, bazıları da ağaçların gölgesine sığındı. İzmir'de hissedilen sıcaklığın çok yüksek olduğunu söyleyen ve Balçova ilçesinde İnciraltı Kent Ormanı'ndaki ağaçların gölgesinde vakit geçiren Benay Karabay, "Günler çok zor geçiyor. Evde klimayla yaşıyoruz. İzmir’in sıcağı çok başka. Bunaltıcı bir sıcak var. Dün ve bugün çok daha sıcak. Benim tahminim hava sıcaklığı 50 dereceleri gördü. Çok zorlanıyoruz ama İzmirliler olarak sıcağa alışkınız. Üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Kent ormanına geldik. Burada az da olsa esinti var. Mangalımızı da yakacağız, keyfimize bakacağız" dedi.
'ALLAH'TAN KLİMA VAR'
Sıcak havalarla klimalar sayesinde başa çıkabildiklerini belirten Ali Karagöz, "Sıcaklar hepimizin derdi. Ne olacak hiç bilmiyorum. Kronik hastalar, kesinlikle dışarı çıkmasınlar. Biz de serinlemek için buraya geldik. Biraz esinti var gibi. Ancak bu sıcaklarla boğuşmak zor. Arabada, evde Allah'tan klima var. Zaten klima olmasa geceleri uyku da uyuyamayız" ifadelerini kullandı.
07:02Otizm tanısıyla başladığı eğitim yolculuğunda üniversiteli oldu
09:04Şanlıurfa'da ‘sıra geceleri’, turizmin yeni gözdesi oldu
02:37Antalya sıcağında döner ustalarının zorlu mesaisi
04:36Finlandiya'dan ithal edilen uçucu yağ, Doğu'daki sarıçam ormanlarından üretilecek
03:22Kağıthane’de eski nişanlısıyla birlikte olan çocukluk arkadaşını silahla vurdu: Annesi ‘kim vurdu’ diyerek sinir krizi geçirdi
02:54Prof. Dr. Sebe: Derinliği bilinmeyen sulara balıklama atlamak felç ve ölüme neden olabilir
03:29Şişli’de binanın duvarı çöktü; mahalleli deprem oldu zannetti