10:1711 yaşındaki Elifsu, 5 aydır acil kalp bekliyor
Silopi ilçesinde yaşayan 12’nci sınıf öğrencisi Gülnaz Şahna, 7 yıl önce yakalandığı akciğer kanserini, ailesi ve sağlık ekiplerinin desteğiyle atlattı. Habur Anadolu Lisesi’nde okuyan Gülnaz Şahna, 12’nci sınıfa kadar uzaktan eğitim desteğiyle eğitimine devam etti. Zaman zaman okuluna gelip öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşan Gülnaz Şahna, bu kez, hastalığı yenmesinin ardından sınıfında düzenlenen pastalı kutlamayla karşılandı. Şahna, arkadaşlarıyla bir araya gelmenin sevincini yaşadığını söyledi.
Habur Anadolu Lisesi Müdürü Halil Mungan, “Öğrencimiz bize geldiğinde kanser hastalığıyla mücadele ediyordu. 11’inci sınıfa kadar uzaktan eğitimle öğrencimizi destekledik. 12’nci sınıfa geldiğinde hastalığını yendiğini öğrendik. Bu haberi almak bizleri çok mutlu etti. Bundan sonra okul ortamında arkadaşları ve öğretmenleriyle eğitim hayatına devam edecek” dedi.
‘KANSERİ YENDİM’
Gülnaz Şahna ise yaşadıklarını anlatarak, şunları söyledi:
"Yaklaşık 7 yıldır savaştığım kanseri yendiğimi öğrendim. Bu mutluluğumu benimle paylaşan öğretmenlerime, arkadaşlarıma ve sevdiklerime teşekkür ediyorum. Sağlığıma kavuşmamda emeği geçen tüm doktorlar, hemşireler ve sağlık personeline minnettarım. Azize teyzeme de en büyük destekçim olduğu için teşekkür ediyorum. Umarım benim gibi bu mücadeleyi veren herkes bir gün bu haberi alır ve umut bulur." (DHA)
05:42Uzak şehir nefes kesti
06:28Yumurta viyollerinden ilham alınan projeyle mobilya üretiminde 100 yerine 60 ağaç kesilecek
02:00Tanımadığı kadına sokakta tokat atan şüpheli tutuklandı; olay kamerada
04:22Donör aranan Ali hemşirenin eşinden kök hücre bağışı çağrısı
05:01Okul koridorundaki çöpü alan Yunus belgeyle ödüllendirildi
06:23Adıyaman'da Oturakçılar Pazarı tespih meraklılarını buluşturuyor
08:59Sanal gerçeklik gözlüğü ile hastalara fizik tedavi desteği