07:25Midyatlı kadınlar, coğrafi işaretli acurun turşusunu kuruyorOlay, saat 08.00 sıralarında Avanos ilçesi Zelve Ören Yeri yakınlarında meydana geldi. Sabah saatlerinde havalanan turistlerin bulunduğu sıcak hava balonu, bir süre sonra henüz bilinmeyen nedenle kayalıklara zorunlu iniş yaptı. Balondaki 20 turist, yaklaşık 50 metre yükseklikteki kayalıklara indirildi. İhbar üzerine olay yerine AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sıcak hava balonu, itfaiyenin çalışması sonrası, yeniden havalandı. Kayalıklarda mahsur kalan 20 turistin kurtarılması çalışması sürerken, olayda herhangi bir yaralının olmadığı öğrenildi.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Nevşehir Valiliği, Avanos ilçesinde turistlerin bulunduğu sıcak hava balonunun kayalıklara sıkıştığı olaya ilişkin açıklamada yaptı. Açıklamada, "Bugün saat 05.00’te ilimiz Çavuşin bölgesinden havalanan bir sıcak hava balonu, uçuş süresinin dolması nedeniyle saat 06.00 sularında Zelve Ören Yeri yakınlarında bir yamaca zorunlu iniş gerçekleştirmiştir. Balon, hava koşulları ve uçuş süreci dikkate alınarak pilotun inisiyatifi ile kontrollü bir şekilde iniş yapmıştır. Söz konusu olayda herhangi bir yaralanma meydana gelmemiştir. Olayın ardından balonda bulunan yolcularımız AFAD ekiplerimizin hızlı müdahalesi ile sağlıklı bir şekilde tahliye edilmiştir. Konuyla ilgili gerekli idari inceleme başlatılmıştır” denildi.
02:28Edirne'nin 'sarı gelin'i ayçiçeği tarlaları üzerinde paramotorla uçtu
07:35Erciyes Kayak Merkezi'nden ülke ekonomisine 250 milyon dolarlık katkı
07:02Otizm tanısıyla başladığı eğitim yolculuğunda üniversiteli oldu
09:04Şanlıurfa'da ‘sıra geceleri’, turizmin yeni gözdesi oldu
02:37Antalya sıcağında döner ustalarının zorlu mesaisi
04:36Finlandiya'dan ithal edilen uçucu yağ, Doğu'daki sarıçam ormanlarından üretilecek
03:22Kağıthane’de eski nişanlısıyla birlikte olan çocukluk arkadaşını silahla vurdu: Annesi ‘kim vurdu’ diyerek sinir krizi geçirdi