00:49Bakan Kurum: Borcunun tamamını peşin kapatan vatandaşımıza yüzde 25 indirim yapacağızKumarlı Mahallesi'nden geçen Karaçay Deresi'ne kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce, kamyonlarla atık lastikler bırakıldı. Mahalleli, 1 aydır kötü görüntü oluşturan lastiklerin kaldırılmasını istedi. DHA'nın bölgeyi görüntüleyip, haberleştirmesinin ardından harekete geçen Toprakkale Belediyesi ekipleri, lastikleri iş makineleri ile temizledi.
Kumarlı Mahallesi’nin muhtarı Turgut Uyduran, "Belediyemize temizlik çalışmasından dolayı teşekkür ederiz. Burası; doğa harikası, yeşillikler içerisinde bir yer. Hayvancılık yapılar bir bölge. Balık, kuş gibi her türlü canlı burada barınabiliyor. Ancak burası kirletildiği zaman her şey yok oluyor, ağaçlarımız kuruyor, balıklarımız ölüyor. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz" dedi.
'ATIK DÖKÜLMESİNİ İSTEMİYORUZ'
Mahallede oturan Hilmi Uyduran da emeği geçenlere teşekkür ederek, "Buralar, yeşil, tertemiz yerler. Hava sıcak olduğu için insanlar buraya gelip, serin havada piknik yapıp gidiyor. Bizler bir daha buraya lastik çöp gibi atıkların dökülmesini istemiyoruz. Atılan her türlü atığın hayvanlarımıza zararı oluyor, arılarımıza, ağaçlarımıza zarar oluyor. Atık dökülüp, su kirlenince her şeye zararı oluyor. O yüzden buraya atıkların getirilip, dökülmesini istemiyoruz" diye konuştu.
'İLÇENİN DIŞ KISIMLARINDA YER ALIYOR'
Toprakkale Belediye Başkanı Mehmet Daşöz ise sosyal medya hesabından atıkların bölgeden kaldırıldığını duyurdu. Başkan Daşöz, paylaşımında, "Bu bölge; ilçemizin dış kısımlarında, ıssız, dere kenarında. Bazı kötü niyetli insanlar, bu tür şeyleri yapabiliyor. Dökülen hurda lastiklerden haberdar olmamız üzerine aynı gün içerisinde hızlı bir şekilde döküldükleri yerden kaldırılmıştır. Çalışma yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü denetim ekipleri de Karaçay Deresi'ne atık dökülmemesi için kontrollerini sıklaştırdı.
00:30Müzik, Spor, Moda, Magazin artık hepsi Smart Sahne’de
03:25Otizmli Tufan 4'üncü kattan düşüp öldü; ablası ve arkadaşı tutuklandı
05:01Mihrabıyla dikkat çeken camiye ilgi
07:31Profesör babası ilham kaynağı; 12’sinde Kaçkar Dağı’nın zirvesine 3’üncü kez tırmandı
00:58Cemre Baysel’in performansı çok konuşuluyor
02:43Bakırköy’de motokuryeye yumruklu saldırı kamerada; şikayetçi oldu
03:24Çılgın Sayısal Loto ve Süper Loto’da büyük ikramiye heyecanı