06:19Master atlet, 80 yaşında da rekorlar kırıyorKaradeniz ile Akdeniz bölgeleri arasındaki güzergahın önemli projelerinden olan ve özellikle kış aylarında ulaşımı kolaylaÅŸtırması beklenen Geminbeli Tüneli'ndeki çalışmalar sürdürülüyor. Zara-SuÅŸehri yolu üzerinde yer alan, yapımına 2013'te baÅŸlanan ve her biri 4 bin 300 metre olmak üzere toplam 8 bin 600 metrelik çift tüpten oluÅŸan Geminbeli Tüneli'nde Vali Yılmaz ÅžimÅŸek, incelemelerde bulundu. Karayolları Bölge Müdürü Mustafa Horuz ve yüklenici firma yetkililerinden, tamamlandığında Karadeniz'i Akdeniz'e baÄŸlayacak tünelle ilgili bilgi alan Vali ÅžimÅŸek, çalışmaları takip etti. ÅžimÅŸek, tünelin tamamlanmasıyla daha rahat ve hızlı ulaşımın saÄŸlanacağını belirterek hem yakıt hem de zaman tasarrufu olacağını söyledi.
'FİZİKİ GERÇEKLEÅžME YÜZDE 80 ORANINDA'
Projeyle yolun 5 kilometre kısalacağını, 15 dakikalık da zaman tasarrufu saÄŸlanacağını belirten Vali ÅžimÅŸek, "Tünelin tamamı 9 kilometreyi kapsıyor. Tünel çalışmalarında memnuniyetle görüyoruz ki yüzde 80'lik bir fiziki çalışma tamamlanmış durumda. İnÅŸallah bu yıl sonu itibarıyla tünelin tamamı hizmete açılacak ve vatandaÅŸlarımızın hizmetine sunulacak" diye konuÅŸtu.
Tünelin bir tüpünün açılmasıyla nihai beton kaplama iÅŸlemlerinin devam ettiÄŸini, bir diÄŸerinde ise ışığın görünmesine 100 metre kaldığını kaydeden ÅžimÅŸek, "Kazı çalışmaları tamamlandı. Nihai beton kaplama çalışmalarının ardından havalandırma, ışıklandırma ve diÄŸer çalışmalar hızla tamamlanacak. Projenin uygulanması noktasında büyük emek gösteren Karayolları Bölge MüdürlüÄŸü'müze ve yüklenici firma çalışanlarına teÅŸekkür ediyorum" dedi.
00:31Yalova'da F16'nın kaza kırıma uğradığı anlara ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı
08:04TÜİK açıkladı: Batman kütüphane kullanımında Türkiye ikincisi
02:51Irmaktaki adacıkta mahsur kaldı, kendisini kurtaran ekiplerden özür diledi
04:39Süper Loto’da büyük ikramiye 270 milyon TL’yi aştı, bayilerde hareketlilik arttı
05:29Termik santralin 90 derecelik sıcak suyu, ilk kez serada kullanılacak
01:14Yalova'da F16 uçağı kaza kırıma uğradı, pilot kurtuldu
00:57Ankara’da ‘change’ operasyonu: 3 gözaltı