01:59Çorum'da iki TIR'ın çarpıştığı kaza kameradaSilifke ilçesinde dut üretimine alternatif olarak 250 dönümde örtü altında yetiştirilen karadut, sezon başında 180 TL'den alıcı bulurken, hasatla birlikte 130 TL'ye satılmaya başlandı. Dönümde 25 kilo verim alınan karadut, rekoltesi ve fiyatı ile üreticinin yüzünü güldürdü.
'ALTERNATİF ÜRÜN DENEDİK, BAŞARILI OLDUK'
Çavuşbucağı Mahallesi'nde serada karadut üreten Bayram Şeker, ilk yıllarda bazı zorluklar yaşadıklarını ancak sonraki dönemlerde verimin arttığını ifade etti. Şeker, "Dut ürününe alternatif ürün denedik ve başarılı olduk. Bu durumdan oldukça memnunuz. Üretici arkadaşlara örnek olabildiysek ne mutlu bize. Ürünlerimizi hem yurt içinde büyükşehirlere hem de yurt dışına gönderiyoruz" dedi.
'YIKAMADAN RAHATLIKLA TÜKETİLEBİLİR'
Üretici Mehdi Şeker ise üretimde zirai ilaç kullanmadıklarını vurguladı. Doğal karışımlar hazırlayarak sinek ve böcek gibi zararlılarla mücadele ettiklerini söyleyen Şeker, "Ürünlerimiz dalından koparılıp yıkanmadan rahatlıkla tüketilebilir" diye konuştu. Hasadın aile emeğiyle yapıldığını dile getiren Zeynep Şeker de "Bebek gibi baktığımız karadutları hasat etmekten büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. (DHA)
04:50Doğuştan engelli carettaya uydu izleme cihazı
09:38Kurumsal firmalardaki işlerini bırakan çift, sürdürülebilir çiftlik hayalini gerçekleştirdi
09:38Kurumsal firmalardaki işlerini bırakan çift, sürdürülebilir çiftlik hayalini gerçekleştirdi
05:23Lavaş ekmek üretirken çocukluk hayali olan romanı yazdı
05:04Boncuk Koyu'nun kum köpek balıkları 24 saat izleniyor
05:50Nesli tehlikedeki turna ve karaleylekler bir arada; uzmanlardan 'koruma' uyarısı
09:22İş Bankası Kültür Yayınları’nın Gaziantep kitabevi açıldı