04:45İç organları göğüs kafesinde doğan bebek, ameliyatla sağlığına kavuştuİzmir'de araç kiralama firmaları, yaz mevsiminde yoğunluk yaşıyor. Otomobilleri bulunmayan bazı vatandaşların özellikle yazlık bölgelere gitmek için kiralık araç tercih etmesi ayrıca yaz tatilinde memleketine gelen birçok gurbetçinin de talebiyle satışların geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100 arttığı belirtildi. AKKON İzmir İl Başkanı Ahmet Demir, "Geçen seneye nazaran çok büyük bir yoğunluk var. Temmuz ayının ortasından itibaren tatilin başlaması ile birlikte yoğun bir talep görüyoruz. Okulların kapanması ile denize giden vatandaşlar, tatile gelen gurbetçilerimiz talep yoğunluğu oluşturuyor. Gurbetçiler ise uzun yoldan otomobille gelmek istemiyorlar. Havalimanında onları karşılıyoruz. Geçen seneye nazaran yüzde 100'lük bir artış var. İzmir'e Ankara ve İstanbul gibi turizmin olmadığı kentlerden, araç tedarik ettik. Yoğun bir sezon yaşıyoruz' dedi.
'KAPORA DOLANDIRICILIĞI YAŞANABİLİYOR'
Araç fiyatlarını ilişkin bilgi veren ve vatandaşları da uyaran Demir, "Günlük kiralama ücreti ekonomik sınıfta 2 bin TL'den başlıyor. Günlük kiralama ücretleri orta segmentte 2 bin 500 TL, lüks sınıf ise 3 ila 5 bin TL arasında değişiyor. Vatandaşlarımıza kurumsal firmaları tercih etmelerini tavsiye ediyorum. Rent A Car kaskosunun olup olmadığı kontrol edilmeli. Aracı kiralamadan önce aracın her yönden fotoğrafını çeksinler. Lastikleri kontrol etsinler. Rezervasyondan önce firmayı iyice araştırsınlar. Kapora dolandırıcılığı yaşanabiliyor. Kaporayı gönderiyorlar ancak aracı alamıyorlar" ifadelerini kullandı.
'KASKOSUNU KONTROL EDİYORUM'
Almanya'dan Türkiye'ye gelen gurbetçi Halil Çelik (35) ise "Her sene Almanya'dan geliyorum. Bu sene havalar çok sıcak olduğu için kendi aracımla gelmeyi tercih etmedim, uçakla geldim. Rezervasyon yaptırdım. Arkadaşlar beni havalimanında karşıladı. Araç kiralarken kaskosuna bakıyorum ayrıca aracın güvenli olup, olmadığını kontrol ediyorum. Kiraladığım araçla Çeşme ve Bodrum'a gitmeyi düşünüyorum" diye konuştu.
03:21Kızlarını depremde kaybeden çift, 3 yıl sonra aynı tarihte bebek sahibi oldu
05:30Hz. İsa tasvirli 1300 yıllık ekmeklerin konservasyonu, 2 yılda tamamlandı
09:31İzmir'de derede akıntıya kapılıp ölen Berivan'ın babası: Başkasının canı yanmasın
00:14Fransa'da el bombalı saldırı: 6 yaralı
02:36Avcılar'da 4 kişiden fazla yolcu kabul etmeyen taksi şoförünü tehdit etti, aracı tekmeledi
09:41İSKİ'nin çalışması sırasında kayan toprağın altında kalan işçi kurtarıldı
04:48Sanal medyada sahte kadın profili açan kişi tarafından 189 bin TL dolandırıldı