02:20Türkiye'nin en büyük canlı hayvan pazarında yoğunlukOlay, 3 Eylül'de akşam saatlerinde Atakum ilçesi Cumhuriyet Mahallesi sahilinde meydana geldi. Kız arkadaşı ile birlikte sahilde tartışan diş teknisyeni Selahattin Yekta, yanına gelen ve tanımadığı 4 kişinin saldırısında darbedildi. Yekta yaralanırken, saldırganlar da olay yerinden uzaklaştı. Gözüne darbe alan Yekta, ihabarla olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilçedeki özel hastaneye götürüldü. Özel hastaneden ayrılarak Ankara'ya giden Yekta, burada Hacettepe Hastanesi'nde tedavisine devam etti. Bir süre burada tedavi gören Yekta'nın aldığı darbe sonucu sol gözü görme yetisini kaybetti.
1 TUTUKLAMA, 1 ADLİ KONTROL, 2 FİRAR
Olayla ilgili soruşturma başlatan İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Araştırma Bürosu ekipleri, kimliğini tespit ettiği Emirhan Uyal (20) ve F.Y.Y.'yi (18) yakalayarak, gözaltına aldı. Sorgu işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Emirhan Uyal tutuklandı, F.Y.Y. de adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.Ekipler diğer şüphelilerin bulunması için çalışmalarını sürdürüyor.
‘CİSİM GÖZÜMÜ PARÇALAMIŞ’
Yaşananları anlatan Selahattin Yekta, gözünü kaybetmesi sonucu diş teknisyenliği yapamaz hale geldiği için işsiz kaldığını söyledi. Olay sonucu gözünü kaybedince hayatının karardığını belirten Yekta, “Olay tesadüf gibi oldu. Kız arkadaşımla sahilde oturuyordum. Bir şekilde kendi aramızda münakaşamız oldu. Bunu da diğer arkadaşlar herhalde yanlış anladılar. Benim üzerime geldiler, ‘Ne oluyor falan diye. Ben de, ‘İşinize bakın’ dedim ve direkt daldılar. Çok fazla bir şey gelişmedi. Sonra kız arkadaşım, ‘Size ne, biz kendi aramızda tartışıyoruz’ dese de, onlar vurmaya devam ettiler. Sonuç olarak gözümü kaybettim. Bana herhangi bir cisimle vurduklarını görmedim ama doktorlar sert bir cisim gözünü parçalamış, dediler. Ama tam olarak ne olduğu belli değil. Bu benim gözlüğüm de olabilir veya o şahısların ellerinde bir şey de olabilir. Bilemiyorum” dedi.
‘KIZ ARKADAŞIM DA YUMRUK YEDİ’
Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağını belirten Yekta, “Emniyet bu konu üzerinde ciddi bir şekilde duruyor. Birkaç kişiyi almışlar. Ben ilk bana vuran kişiyi gördüm, diğerlerini de kız arkadaşım biliyor. Ben daha önce hiç sabıkası olmayan biriyim, kız arkadaşımı da neden döveyim ki? Ki zaten kız arkadaşım da araya girdi olay sırasında. Kendisi de 1-2 yumruk yedi. Ben diş teknisyeni bir vatandaşım. Bu olay benim hayatımı bitirdi. Ben daha ne diyeyim ki?” diye konuştu.
05:44Kayseri'de geçen yıl don nedeniyle hasat yapılamayan kayısı ağaçlarında 13 bin ton rekolte hedefi
01:24Sel suları nedeniyle Sızır Şelalesi, çamur renginde akmaya başladı
06:25Avcılar'da bir binada iki çöp ev birden; 3 kamyon atık çıkarıldı
02:42Van'da 5.2 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
00:37Afganistan’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde 8 kişi hayatını kaybetti
00:27Beykoz'da çakar tertibatlı ve ehliyetsiz sürücüye 253 bin lira ceza
09:44‘Yürüyemezsin’ denilen Natalya, Türkiye’deki tedaviyle yürüyüşe çıktı