01:03Cihan, Alya’yı kıskandıOlay, 19 Temmuz Cumartesi günü saat 22.00 sıralarında Selçuklu ilçesi Sille Mahallesi Hükümet Caddesi'ndeki bir restoranda meydana geldi. Polis memuru M.T., eşi R.T., akrabaları Ç.T., O.K., H.K. (43), M.K. ve çocukları restorana gitti. İddiaya göre; M.T.'nin çocukları başka masaya oturunca çalışanlar, gelip uyarıda bulundu. M.T. de iş yeri sahipleriyle konuştu. İddiaya göre aralarında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgaya; M.T., eşi R.T., yakınları ile iş yeri sahibi M.E.A. (26), kardeşleri hakim M.A.A. ve Z.H.A., babası A.A. (52) ile çalışanlardan bazıları karıştı.
7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Kavgada M.T., işletme sahibi M.E.A., kardeşleri M.A.A. ve Z.H.A. yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılardan 3 kişi tedavisinin ardından taburcu olurken, Z.H.A.'nın tedavisi sürüyor. Olayın ardından M.T., yakınları Ç.T., O.K., H.K., M.K. ile iş yeri sahibi M.E.A. ve babası A.A. gözaltına alındı.
'KALABALIK BİR ŞEKİLDE BANA SALDIRDILAR'
Polis memuru M.T., ifadesinde, "İş yerinde eşim, çocuklarım ve akrabalarımla oturuyorduk. Çocuklar başka masada oturdukları için garsonlar tarafından kaldırıldı. Sonra mekan yetkilisi ile görüşmeye gittim. Daha sonra mekandan kalkmak istedik. İş yeri sorumluları da kalmamız için ısrar etti. Daha sonra iş yeri sahibi olduğunu düşündüğüm kişi küfürlü konuştu. Bunun üzerine tartıştık ve kavga çıktı. Kavgada kalabalık bir şekilde bana saldırdılar" dedi.
'EŞİ, KIZ KARDEŞİMİN BOĞAZINA YAPIŞTI'
İş yeri sahibi M.E.A. ifadesinde, şunları anlattı: "Masa yüzünden M.T. ile annem tartıştı. M.T.'nin eşi R.T., kız kardeşim Z.H.A.'nin boğazına yapıştı. Ben de bunu görüp koşarak yanlarına gittim. Bu sırada M.T. ile aramızda arbede çıktı." 7 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece yurt dışı yasağı konularak adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Olayla ilgili tarafların karşılıklı şikâyetleri üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmış olup, soruşturma kapsamında toplanan deliller doğrultusunda taraflar hakkında Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 109. maddesi uyarınca yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir. Olayın meydana geldiği iş yerindeki güvenlik kameralarının arızalı olduğu ve tamire gönderildiği yönündeki beyanlar, düzenlenen tutanakla kayıt altına alınmıştır. Olaya ilişkin kamera kayıtlarının araştırması halen devam etmektedir. Ancak kamuoyunda yer alan 'Kamera kayıtlarının kasıtlı olarak karartıldığı' yönündeki iddialar da ayrıca ayrıntılı biçimde incelenmekte ve soruşturma kapsamında değerlendirilmektedir" denildi.
00:44Hasarlı kaza sonrası sürücünün darbedildiği anlar kamerada
06:10Eşinin ölümüne kendisinin yaralanmasına neden olan otobüs şoförüne 2 yıl 11 ay hapsi az buldu
04:34Sopayla öldürülen Poyraz'ın annesi: Benim için bayram adalet sağlanınca olacak
05:16‘Beyaz cennet’te tatilcilerin güvenliği Eda astsubaya emanet
05:52Konukevinden gelen mektuplar tuvale yansıdı
04:36Down sendromlu Kadir'in müzik aşkı
00:18Tarım dronuna tutunan çiftçinin düştüğü anlar kamerada