09:57Sevgililer Günü'nde ekranda güller açtıDerecik köyünde arıcılık ile uğraşan Muharrem Çelik, kış uykusundan uyanıp, bölgeye inerek kovanlarını parçalayan ayılara karşı harekete geçti. Çelik, yıllar önce dedesinden kalıp, zamanla arızalanan boru şeklinde olup, hava ve gaz basıncı ile çalışan sistemi devreye sokma kararı aldı. Onardığı mekanizmayı, kovanların çevresine kuran Çelik, zaman ayarlı sistemin belirli aralıklarda çıkarttığı ses ile ayıların kaçmasını sağlıyor.
'ADINI 'HAVAN TOPU' KOYDUK'
Tamir ettiği sistem ile arı kovanlarını ayılardan koruyan Çelik, "2004 senesinde deden kalma bir cihazdı. Biraz arızalı duruyordu, yaptırdık. Yarım saat, 15 dakikada gibi dereceleri var. O sürede bir patlama yapıyor, adını 'havan topu' koyduk. Komşularımız biraz rahatsız ama verim aldık; işe yarıyor, ayılar gelmiyor. Çıkardığı ses, ortalama bir ramazan topunun 2 katı" diye konuştu.
'ÇOK FAZLA SES ÇIKIYOR'
Köylülerden Yunus Emre Dilmaç ise sesi duyunca korktuklarını belirterek, "Az önce ben de ses duydum, korktum. Sonra baktığımda Muharrem Çelik'in sisteminin olduğunu anladım. Geçenlerde arılara ayı dadanmış, epey bir kovana zarar vermişti. Çok fazla ses çıkıyor, bazen patlama sesi olunca ödümüz kopuyor" dedi.
05:30Trafikten menedilen aracıyla kaçan sürücü yakalandı, ehliyetine el konulup, 35 bin lira ceza kesildi
01:30Eğlence mekanına ateş açıp, biri kadın, 2 kişiyi vurdu
04:55Kağıthane’de boşanma aşamasındaki eşinin 6 kez kurşunlattırdığı kuyumcuya 2 silahlı saldırı daha; o anlar kamerada
02:31Tezgahta satışı yasak olan aslan balığının özel müşterisi var
01:02NATO tatbikatına Bayraktar TB3 Siha damgası
06:02Dr. Kahraman: Tavşan yüreği zeytinyağı, kemoterapi kadar etkili
05:23Çocukluk çağı kanserlerinin tedavisinde umut veren başarı