Oynatma Listesi
VÄ°DEO

Küçükçekmece'de tutsak tutuldukları binadan atlayan 2 kişiden biri hayatını kaybeti 

Küçükçekmece'de yurt dışına çıkmak için anlaÅŸtıkları kiÅŸiler tarafından bir evde tutsak tutulan yabancı uyruklu iki kiÅŸi kaçmak için 3 kattan atladı. AÅŸağı atlayanlardan biri hayatını kaybetti. DiÄŸeri ise binanın dışında bulunan klimanın üzerine düşerek yara almadan kurtuldu.Â

 

Olay, saat 17.00 sıralarında KemalpaÅŸa Mahallesi'nde bulunan 5 katlı bir binanın 3'üncü katında meydana geldi. Ä°ddiaya göre aralarında çocuklarında bulunduÄŸu yabancı uyruklu bir grup, yurt dışına çıkmak için para karşılığında bir grupla anlaÅŸtı. Verilen miktarı yetersiz bulan grup, yabancı uyruklu kiÅŸilerin ellerini ve ayaklarını baÄŸlayarak evde tutsak tuttu. Ä°ÅŸkence gördükleri de iddia edilen yabancı uyruklu kiÅŸilerden Afganistan uyruklu 2 kiÅŸi kaçmak için 3'üncü kattan atladı. Atlayanlardan biri ağır yaralanırken, bir kiÅŸi ise binanın dışında bulunan klimanın üzerine düÅŸerek yara almadan kurtuldu. Olay sonrası evde bulunan 3 ÅŸüpheli kaçtı. Ä°hbar üzerine olay yerine polis ve saÄŸlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan bir kiÅŸi, saÄŸlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye sevk edildi. Polis ekipleri, evden bulunan 3 çocuÄŸu ve klimanın üzerine düÅŸen yabancı uyruklu vatandaşı polis merkezine götürdü. Ağır yaralan ve Afganistanlı olduÄŸu öÄŸrenilen vatandaÅŸ yapılan tüm müdahalelere raÄŸmen hayatını kaybetti. 

Olayın ardından cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde, 3'üncü kattan atlayan yabancı uyruklu vatandaşın alt katta bulunan klimanın dış ünitesinin üzerinde kaldığı görülürken, klimanın üzerinde duran vatandaşın, evde Ali baba adında bir kiÅŸi ile 3 çocuÄŸunun bulunduÄŸunu söylüyor. 

"DEĞİŞİK DEĞİŞİK YABANCI BÄ°RÄ°LERÄ°NÄ° GÖRÜYORUZ BÄ°NADA"

Bir mahalle sakini, binada sürekli yabancı kiÅŸileri gördüklerini belirterek, "Her hafta sürekli yabancı birileri gidip geliyor. Mesela 3 ay önce Afrika asıllı kiÅŸiler gördük, ondan öce Suriyeli, Pakistanlı, Türkmenistanlı devamlı böyle deÄŸiÅŸik deÄŸiÅŸik insanları görüyoruz binada, girip çıkarlarken. Muhtemelen günübirlik ya da haftalık kiraya veriliyor. Bugün de bir ÅŸahsın aÅŸağı düÅŸtüÄŸünü gördük. DiÄŸer ÅŸahsında aÅŸağı düÅŸerken birinci katta klimanın üstüne düÅŸtüÄŸünü gördük o ÅŸahsı kurtardık.  Ondan sonra polis ekipleri, olay yeri inceleme, ambulans geldi. Biz dışarı çıktığımızda, yere düÅŸen ÅŸahsın eli baÄŸlıydı, klimanın üstüne düÅŸen ÅŸahsın eli de baÄŸlıydı. Ve 'kurtarın' diye bağırıyordu. DiÄŸer ÅŸahısları da kaçarken görenler olmuÅŸ. Onların da Afganistanlı olduÄŸu söyleniyor. DüÅŸen ÅŸahısların da Pakistanlı olduÄŸu söyleniyor, 3 tane çocukları vardı yukarıda. Çocuklarını olaydan sonra kurtardık. 3 tane çocuk vardı, 2 tane Pakistanlı, Pakistanlılardan birisi öldü. 3 ÅŸahıs da kaçtı. Onlarda Afganistanlıymış. Åžahsı polisler aldığında,  'Biz buradan Avrupa'ya geçmek için geldik, 10 bin lira istediler, 10 bin lira verdik. Ondan sonra 30 bin lira istemiÅŸler, vermedikleri için dayak yediklerini iÅŸkence gördüklerini' söylediler. Muhtemelen iÅŸkenceden sonra ya atladılar ya da birileri tarafından aÅŸağı atıldılar" diyerek yaÅŸananları anlattı. (DHA)

 

OÄŸuzhan CÄ°N-Vehbi DEMÄ°R/Ä°STANBUL, (DHA)-

GÃœNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER