Oynatma Listesi
VÄ°DEO

Küçükçekmece'de Yeniay'ın seçim çalışması sırasındaki silahlı saldırıdan yeni görüntüler ortaya çıktı

AK Parti Küçükçekmece Belediye BaÅŸkan Adayı Aziz Yeniay'ın Kanarya Mahallesi'nde gerçekleÅŸtirdiÄŸi 'Mardinliler BuluÅŸması' sırasında beyaz bir araçla sokaÄŸa gelen şüpheliler silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda sokakta yürüyen Ebru GüneÅŸ (32) başından vurularak ağır yaralandı. Saldırı anına iliÅŸkin yeni görüntüler ortaya çıktı.Â

AK Parti Küçükçekmece Belediye BaÅŸkan Adayı Aziz Yeniay'ın bir dernekte gerçekleÅŸtirdiÄŸi 'Mardinliler BuluÅŸması' programı sırasında, beyaz bir araç içerisinde derneÄŸin bulunduÄŸu Sarı Asma Sokak'a gelen kimliÄŸi belirsiz kiÅŸilerce tabanca ve uzun namlulu silahlar kullanılarak silahlı saldırı gerçekleÅŸtirildi. Saldırganlar geldikleri araç ile olay yerinden kaçarken, yaralanan kadın olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri saldırının gerçekleÅŸtiÄŸi sokağın çevresinde ÅŸerit çekerek güvenlik önlemi alırken, olay yeri inceleme ekipleri de çalışma yaptı. 

17 GÖZALTI

Ä°çiÅŸleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyla ilgili Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü'nde açıklama yaptı. Yerlikaya, "Bu ana kadar 57 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda ÅŸu ana kadar 17 kiÅŸi gözaltına alındı. 3 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Operasyonlarımız devam ediyor" dedi.

UZUN NAMLULU SİLAHLA SALDIRGANLARIN PEŞİNDEN KOŞTU

Öte yandan silahlı saldırıya iliÅŸkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, araçtan ateÅŸ açıldığı sırada sokakta yürüyen Ebru GüneÅŸ'in vurulup yere düÅŸtüÄŸü görülüyor. Sokaktakiler silah sesleri duyup kaçışırken, bir kiÅŸinin otomobilin kenarında eÄŸilerek kendini korumaya çalıştığı görülüyor. Bir süre sonra elinde silah olan baÅŸka bir kiÅŸi saldırganların peÅŸinden koÅŸuyor. Ardından elinde uzun namlulu silah olan baÅŸka bir kiÅŸinin de saldırganların kaçtığı yöne doÄŸru gitti görülüyor.

OÄŸuzhan CÄ°N/Ä°STANBUL(DHA)

GÃœNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER