04:37Sultangazi’de bodrum katlarını su bastı; ağlayarak yetkililerden yardım istedi
Kırşehir’de kuyumcu dükkanı sahibi Ahmet Durukan ile eşi Dilek Durukan’dan yaklaşık 10 gündür haber alınamıyor. İş yeri kepengine, ‘Kısa bir mola, pazartesi günü görüşmek dileğiyle’ yazılı kağıt astıktan sonra kayıplara karışan Durukan çiftine ulaşamayan alacaklılar, savcılığa ve polise başvurdu. Mağdurların suç duyurusu üzerine Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ve çevik kuvvet ekipleri, kapalı iş yerinin kepenklerini açarak içeride inceleme yaptı. İş yerindeki altınların yerinde olmadığı görüldü.
‘ALTINLARIMIZI ALDILAR, KARŞILIKSIZ ÇEK VERDİLER’
Burcu Akcan, kuyumcuya 279 gram altınını teslim ettiğini ancak karşılığında aldığı çekin karşılıksız çıktığını iddia ederek, “Biz Ahmet Durukan ve eşi Dilek Durukan tarafından dolandırıldık. Altınlarımızı alıp karşılıksız çek verdiler. Elimizde yazışmalar, çek ve faturamız var. En son Dilek Hanım telefonu açıp ‘Ahmet Bey uyuyor, kalkınca döneceğiz’ dedi ama bir daha ulaşamadık. Telefonlar kapalı, biz mağduruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.
Başka bir mağdur Nakiye Şener ise “Benim de 150 gram altın zararım var. Eski altınlarımızı alıp yenisini vereceklerini söylediler ama vermediler. Dükkanları 10 gündür kapalı. 1 aydır bekliyorum, 2 aydır bekleyen arkadaşlar da var” diye konuştu.
SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Durukan çiftinin bulunması için çalışmaların sürdüğü, mağdurların tespitine yönelik incelemelerin devam ettiği öğrenildi.
00:06Gaziantep’te yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı; 7 ölü, 13 yaralı
01:59İstanbul’da sağanak etkili oluyor; yollar göle döndü
05:40Türkiye Kültür Yolu Festivali’nde çini atölyesine yoğun ilgi
04:11Küçükçekmece'de 12'nci kattaki daireye 'Mucize' sayesinde giremediler; şüphelilerin kediden kaçtığı anlar kamerada
03:24Bakan Kurum: Sıfır Atık anlayışı, Türkiye'nin COP31 başkanlığı ile küresel iklim mücadelesine taşınıyor
02:41MSB, Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü'nü videolu mesajla kutladı
05:44Sultangazi'de makyaj ve bakım yaptırdı; parasını ödemeden kuaförden çıktı