Oynatma Listesi
VİDEO

Lösemiyi yendi, boksta şampiyon oldu

Ankara'da 3 yaşında lösemiye yakalanıp, 1,5 yıl süren tedaviyle hastalığı yenen Seyran Çiftçi (16), Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Boks Şampiyonasında Ankara şampiyonu oldu. Seyran Çiftçi, şimdi İç Anadolu Bölge Şampiyonasına hazırlanıyor.

Seyran Çitfçi, vücudundaki geçmeyen morluklar nedeniyle 3 yaşında ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Lösemi tanısı konulan Seyran Çiftçi, yaklaşık 1,5 yıl süren tedaviyle hastalığı atlattı. Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) Eğitim Kurumlarında eğitimine devam eden ve sağlık kontrollerini de sürdüren 11'inci sınıf öğrencisi Seyran Çiftçi, geçen yıl okulunda boks kulübü açılınca boksla tanıştı. Okulun boks takımı ile 19-22 Şubat tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilen Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Boks Şampiyonasına katılan Seyran Çitfçi, kendi kilosunda şampiyon oldu. Seyran Çitfçi, şimdi İç Anadolu Bölge Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürüyor.

'HASTALIK MÜCADELE RUHU KAZANDIRDI'

Seyran Çiftçi, çok küçük yaşta lösemi gibi zor bir hastalığı atlatmış olmasının karakterinde güçlü etkileri olduğunu belirterek, "Bu hastalık bana mücadele ruhu kazandırdı. Boks şampiyonu oldum. Benim normalde de boksa hevesim vardı. Okulda kulüp açılınca seçmelere katıldım ve seçildim. Hocamla beraber çalışmaya başladık. Başarılarımın devamını bekliyorum. Lösemiyi atlatmam mücadeleci bir ruh yarattı" dedi.

Bölge şampiyonasına hazırlandığını belirten Seyran Çiftçi, "Hedefim Türkiye şampiyonu olmak. Boksta ilerlemek istiyorum, milli sporcu olmak, ülkemizi temsil etmek istiyorum. Ne kadar güçlü olduğumuzu göstermek istiyorum. Sabah erken kalkıp koşuya çıkıyorum, sonra okula gelip kahvaltımı yapıyorum. Her gün mutlaka boks antrenmanım oluyor, derslerimi de aksatmıyorum. Hayalim Fenerbahçe Spor Kulübü'nde lisanslı bir boksör olmak" dedi.

LÖSEV Eğitim Kurumları Anadolu Lisesi Müdürü İlkyaz Soylu ise "Seyran’ın bu başarı öyküsü asla tesadüf değildir. Çok küçük yaşta büyük zorluklar atlatarak buralara gelmiştir. Burada yetişen gençler azmi ve mücadele ruhuyla kendi geleceklerini kendileri çizmektedir" dedi.

Doğa Başak ÖZTÜRK- Canberk ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER