01:4362 yaşında Türk vatandaşlığına geçti, askere çağrıldıKadın kuaföründe makyöz olarak çalışan, boş zamanlarında sanayi sitesinde akü dükkanı bulunan babası Fehmi Bayrak'a yardıma giden Aybüke Bayrak, zamanla babasını işi kavrayıp sevdi. Makyözlüğü bırakıp, babasının yanında çalışmaya başlayan ve akü tamiri yapan Bayrak, "İki yıldır babamın yanında araçların akü bakımlarını, tamirlerini yapıyorum. Herkes bana 'Aybüke usta' diyor. Bu hoşuma gidiyor" dedi.
'GAYET GÜZEL TEPKİLER ALIYORUM'
Aybüke Bayrak, "Babamın bir elemana ihtiyacı vardı. Boş günlerinde 'gel, benimle çalış' dedi. Ben de kuaför dükkanından çıkıp, babamın yanına gidiyordum. Bu şekilde 6 ay gibi bir sürede işi öğrendim. İşimi çok sevdim. Böyle bir mesleğe devam etmeye karar verdim. 2 yıldır bu işi yapıyorum. İlk başta herkesin çok tuhafına gitti. Ama sonra bana alıştılar. Artık beni 'Aybüke usta' olarak biliyorlar. Gayet güzel tepkiler alıyorum" diye konuştu.
'TERCİHİM AKÜDEN YANA OLDU'
Bayrak, "Ben normalde makyözdüm. Kendi işimi, kendi mesleğimi devam ettirmek istedim. O işimi de çok seviyordum ama akü işini babamla birlikte bu şekilde devam edince daha çok sevmeye başladım. O yüzden bir tercih yapmak istedim. Tercihim aküden yana oldu. Babam ben başladıktan altı ay sonra benim kendi işime devam etmem konusunda bir seçenek sundu. Ama ben sektörü seçmek istedim. Her kadının bu işi yapabileceğini düşündüğüm için kadınların her sektörde başarılı olabileceğini göstermiş oldum. Bu işe devam etmek istedim" dedi.
05:08Fatih’te iş yerinden çalınan 200 kiloluk çelik kasa, Başakşehir'de bulundu
07:18Bakan Ersoy: Mana ve Nakış Sergisi dünyada bir ilk
06:51‘Altın Eller Üretiyor’ projesiyle uygulamalı kuyumculuk eğitimi alıyorlar
01:02Avcılar'da eve uyuşturucu operasyonu; 601 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
09:33Oğlunu lösemiden kaybeden anne, kurduğu dernekle kanser hastalarına umut oldu
02:40Osmaniye'de 2 kişin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı kaza kamerada
00:45Şi ve Macron, Chengdu kentinde bir araya geldi