03:56Avcılar'da 3 çocuk veterinere torpil attı; içerideki hayvanların kaçıştığı anlar kameradaKadıköy'de Mattia Ahmet Minguzzi'nin (15) bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili davanın dördüncü duruşması 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma salonunda baba Andrea Minguzzi ile anne Yasemin Akıncılar Minguzzi hazır bulunurken, teyze Aylin Akıncılar İyiyazıcıoğlu ve 18 yaşından küçük tutuklu sanıklar B.B. ve U.B. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Taraf avukatları da salonda yer aldı.
2 sanığın 24'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın önceki duruşmasında, reddi hakim talebi nedeniyle mahkeme heyeti dosyadan çekilmişti. Dördüncü duruşmada kalan tanıkların dinlenmesi beklenirken, üçüncü duruşmaya yetişmeyen bilirkişi raporunun da mahkemeye sunulacağı tahmin ediliyor. Diğer yandan Minguzzi ailesine destek için adliyeye çok sayıda kişi geldi. Destek için gelenler duruşmanın yapılacağı salonun önünde 'Mattia Ahmet İçin adalet' sloganı attı. Minguzzi'nin annesi Yasemin Akıncılar Minguzzi ve babası Andrea Minguzzi destek için gelenlerle tek tek selamlaştı.
DESTEK İÇİN SALON DIŞINDA BEKLEDİLER
Duruşma çıkışında Mattia Ahmet Minguzzi'nin annesi Yasemin Akıncılar kısa bir süre avukatı Rezan Epözdemir ile konuştu. 'Mattia Ahmet için adalet' sloganları eşliğinde destek için gelenlerin yanına da giden Yasemin Akıncılar, Batuhan Kurt'un annesiyle bir süre sarıldı. Ardından da Akıncılar Ümraniye'de bıçaklanarak öldürülen Batuhan Kurt'un ve oğlu Mattia Ahmet Minguzzi'nin fotoğraflarına uzun süre baktı.
DURUŞMA 2 EKİM'E ERTELENDİ
Mahkeme heyeti, tutuklanan 18 yaşından küçük şüpheliler M.A.D. ve A.Ö. hakkındaki iddianamenin inceleme aşamasında olduğu, 15 günlük sürenin 29 Temmuz 2025 tarihinde dolmuş olacağı anlaşıldığından, iddianame kabulü halinde birleştirme kararı verilerek bu dosyanın, dosya arasına alınmasına karar verdi. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, tanıkların zorla getirilmesine de hükmedildi. Duruşma 2 Ekim Perşembe gününe ertelendi.
03:02Gaziantep’ten 60 ülkeye, 5 milyon dolarlık pul biber ihracatı
00:39Bakırköy'de zabıta aracının denize düştüğü anlar kamerada
06:19Türkiye Açık Para Golf Turnuvası 16 yıl sonra Antalya'da düzenlendi
02:02Toprak Razgatlıoğlu’nun 'El Turco' Belgeseli Galası gerçekleşti
02:27Şişli’de İETT şoförü sürücülere hakaret edip yolcularla tartıştı: 'Oturduğun yerden bir düğmeye basacaksın'
01:03Umut Kurt, İnci Taneleri’ne katıldı
05:31Erciyes'in eteklerinde heyelan riski nedeniyle taşınan mahalledeki bin yıllık 'Roma havuzu' tahrip edildi