04:05Konya'da, Mevlana'yı anma törenleri için otel rezervasyonları yüzde 80'e ulaştıKahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri sonrasında bölgede yaraları sarmak için harekete geçen NATO, Hatay'ın Antakya, Defne ve İskenderun ilçelerinde kurduğu çadır kentlerde, özellikle öğrencilere LGS ve YGS'ye hazırlanma sürecinde destek verdi. İskenderun Yunus Emre Ortaokulu'na kurulan çadır kentte, 2 aydır mutfak sorumlusu olarak görev yapan ve Polonya'dan gelen, NATO'nun görevlendirdiği İngiliz asıllı emekli asker Paul McClean, görevini tamamlayıp ayrılırken, kamptaki çocukların sevgi gösterisiyle duygulandı.
'YÜZLERDEKİ GÜLÜMSEMEYİ GÖRMEK, HER ŞEYE DEĞER'
İskenderunlular'ı çok sevdiğini söyleyen Paul McClean, "Depremden etkilenen ve ihtiyacı olan insanlara sabah, öğle, akşam olmak üzere yemek dağıtılıyor. Depremden kaç kişinin etkilendiği, nasıl etkilendiği, onların hikayelerini dinlemek çok etkileyici. İnsanların iyileşmesine yardımcı olabilmeyi sadece iş olarak değil kalbimden gelerek yapıyorum. Bu büyük acıyı yaşamış olan insanların arasındaki o çocukların yüzlerindeki gülümsemeyi görmek benim için her şeye değer, beni çok mutlu ediyor" dedi.
Çadır kentte görevli İnkılap Tarihi öğretmeni Coşkun Eser, Paul McClean'e, hizmetlerinden dolayı teşekkür edip, Osmanlı Tuğrası ve Atatürk tablosu hediye etti. Çadır kentteki öğrencilerden ilgi gören Paul McClean, ıslıklar ve sevgi gösterisiyle ayrılırken, selfie de çekti.
05:09Bodrum'da sağanak; cadde ve sokaklar göle döndü, araçlar yolda kaldı
09:10‘Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin temeli erkeklikten kaynaklanıyor’
06:54İnşaat ustası babasının yaptığı eski Edirne evlerini, rölyefle buluşturdu
07:29Malatya Memleket Günleri, Maltepe’de kapılarını ziyaretçilerine açtı
01:15Güller ve Günahlar'ın 'Gizem'li güzeli
06:23Amastris Antik Kenti'nde Roma dönemine ait sütunlar yerlerine yerleştiriliyor
02:16Bagajdan suç örgütlerine satılacak 53 ruhsatsız tabanca çıktı