06:51Halk Sağlığı Genel Müdürü Öz: Yüzme alanlarımızın yüzde 96'sı temizSivas'tan doğup, Samsun'dan Karadeniz'e dökülen 1355 kilometre ile Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak yüzeyinde önceki gün farklı bir akıntı fark edildi. Nehrin yüzeyinde, genellikle tankerlerin yaptığı kaza sonucu denizlerde oluşan yakıt kirliliğine benzer bir manzara oluştu. Durumu, nehir kenarında avlanan amatör balıkçılar fark etti. İhbar üzere valilik talimatıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Sivas Belediyesi ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri bölgede araştırma başlattı. Kirliliğin şehir altyapısından Mısmılırmak deresi kolektör hattından Kızılırmak Nehri'ne ulaştığı belirlendi.
NEHİR NORMALE DÖNDÜ
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekiplerinin aldığı numunelerde, nehre akan sızıntının kalorifer kazanlarında kullanılan fuel-oil yakıt atığı olduğu ortaya çıktı. Öte yandan 2 gündür Kızılırmak yüzeyinde kirliliğe neden olan yakıt akışının bugün tamamen kesildiği, sadece nehir kenarındaki sazlıklarda az miktarda birikinti kaldığı görüldü. Ancak fuel-oil yakıt atığının, hangi noktadan şehir altyapısına ulaştırıldığı tespit edilemedi. Bu yöndeki incelemenin sürdüğü bildirildi.
SİVAS VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Öte yandan Sivas Valiliği Kızılırmak yüzeyinde görülen kirlilikle ilgili açıklama yayımladı. Açıklamada, "Sivas Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz ekiplerince bölgede yapılan inceleme sonucu; zift türü atık malzemenin Aksu Parkı devamı olan dereden aktığı, meydana gelen kirliliğin hayatın genel akışını etkilemeyecek şekilde olduğu anlaşılmış olup, ilgili birimlerimizce detaylı inceleme devam etmektedir. İnceleme neticesine göre; kirliliğe sebep olan kişi, kurum ve kuruluşlar hakkında gerekli işlemler tesis edilecektir" denildi.
01:57Kuş yuvasını bozmaya kıyamadı, balık ağını suya indirmedi
01:45DMD’li Metehan için kurulan stanttaki bağış kutusundan para çalarken yakalandı
00:51‘Sevdiğim adama son kez sarılayım’
05:32FUCHS Lubricants Türkiye, büyüme hedefleri ve yeni dönem yol haritasını paylaştı
01:36Kanal d’de bir erdem öyküsü: Daha 17
09:55Arka Sokaklar sezon finalini Kapadokya’da yapacak
01:24Nişantaşı’nda eğlence mekanına 2 gün arayla çifte saldırı: 4 yaralı 6 gözaltı