01:00Otomobilin, park halindeki 2 araca çarptığı kaza kameradaKarabük’ün Yenice ilçesinde 20 Mart’ta orman işçileri tarafından bitkin halde bulunan yavru bozayıya, arım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekipleri sahip çıktı. Yapılan incelemede yaklaşık 1,5 aylık olduğu tahmin edilen yavru ayının, yorgun düştüğü belirlendi. İlk olarak Karabük'te yapılan müdahalenin ardından yavru ayı Bursa'daki DKMP 2'nci Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Karacabey ilçesindeki Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesindeki ayı barınağına getirildi. Burada bakıma alınan, ‘Bulut’ adı verilen yavrunun, ölçümlerinde 2,7 kilogram olduğu tespit edildi.
BİNGÖL'DEN ARKADAŞ GELDİ
12 Nisan’da ise Bingöl'de bir çoban tarafından yol kenarında yorgun halde bir yavru ayı bulundu. 1,5 aylık olduğu tespit edilen ve ‘Yağmur’ ismi verilen dişi bozayı da ilk müdahalesi ve kontrollerinin ardından getirildiği Karacabey’deki ayı barınağında bakıma alındı.
GÜNDE 6 KEZ ÖZEL GIDALAR VE VİTAMİN TAKVİYESİ İLE BESLENİYORLAR
Genel sağlık durumu ve iştahının iyi olduğu tespit edilen ve isimleri personel tarafından verilen bozayılara barınak ekipleri, anne şefkatiyle yaklaşıyor ve besleme ile bakımına büyük özen gösteriyor. ‘Bulut’ ile ‘Yağmur, 75 ayıya ev sahipliği yapan Ovakorusu Ayı Barınağı’nda günde 6 kez laktozsuz süt, kefir, bal, haşlanmış yumurta, krema ve multivitamin takviyesiyle besleniyor. Yavru ayıların barınakta özel bölümdeki bakımlarının 4 ay sürmesi planlanıyor. Yavru ayılar, bakımlarının ardından bahçe kısmına alınacak.
01:02SMA'lı Teoman bebeğin annesine doğum günü sürprizi
04:31Bodrum Mandalin Festivali renkli görüntülere sahne oldu
03:47 Dans Sporu 2’nci Etap ve Ulusal Sıralama Yarışması Ankara’da gerçekleştirildi
00:48Şişli'de taşlama makinesi hırsızlığı kamerada
06:17Erciyes Kayak Merkezi’nde yeni sezonun ilk hafta sonunda yoğunluk
04:39Gabar'da fidan dikim seferberliği
00:41TIR'ın bariyerlere çarptığı kaza kamerada