01:28Sarıyer’de 2,9 milyon liralık alacağını istemeye gitti, silahla yaralandı; görüntüler ortaya çıktıAli Manavoğlu, sofralarda tüketilen patates kızartmasında kullanılan yağın tasarruf amacıyla tekrardan kullanımının, mutfakta sıklıkla yapılan yanlışlardan biri olduğunu söyledi. Patates, kabak, patlıcan gibi sebzelerin kızartmasında kullanılan yağın israf olmaması amacıyla kavanozda biriktirildiğini anlatan Manavoğlu, bu yağın başka yemek ya da kızartmada kullanılmasının insan sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti.
'MİDE BULANTISI, İSHAL YAPABİLİR'
Sıvı yağın kızartma sonrası çok sayıda kullanımının zararlarından bahseden Manavoğlu, şunları söyledi:
"Kızartma herkes tarafından sevilerek tüketiliyor. Kabak, patlıcan, biber, patates kızartması öğünlerde sıklıkla yer alıyor. Evlerde kızartma için bitkisel, karışık kızartma yağı gibi sıvı yağ kullanılıyor. Bazı tüketiciler tek sefer kullanıp, sonraki kızartmada kullanmıyor. Bazı tüketiciler de kızartma yağını ocaktan alıp, kavanozda bekletip, tekrar tekrar kullanıyor. Yağın tekrardan kullanımının sağlığa olumsuz etkileri de var. Kalp damar hastalıklarına neden olabilir. Mide bulantısı, ishal olabilir. Yağın birden fazla kızartmada kullanılması bir süre sonra kanser riskine yol açabilir."
‘BALIK KIZARTILDIYSA TEKRAR AYNI YAĞ KULLANILMAMALI’
Sıvı yağın patates kızartmasında en fazla 3 defa kullanılması gerektiğini söyleyen Manavoğlu, "Kabak, patlıcan gibi sebze kızartmasında en fazla 2 kez kullanılabilir. Çünkü renginde olumsuzluk, acılaşma olur. İkinci kızartma da kısa sürede yapılmalı. Balık kızartması yapıldıysa; tekrar kullanmamamız gerekiyor. Un eklenerek yapılan kızartma yağı 1 defa kullanılmalı. Yağın fazla sayıda tekrardan kullanılması acılaşmasıyla lezzet anlamda olumsuzluk verir" diye konuştu.
04:45Otel yangınında ölen Lalin anısına yaptırılan etkinlik odasının açılışında ailesi gözyaşlarına boğuldu
07:03Kızılay'a 36 kez kan bağışlayan Meryem Çağdaş, ailesini de bağışçı yaptı
00:55Bakan Bak Formula 1 öncesi İstanbul Park’ta sürüş yaptı
01:02Beyaz’la Joker kendi gününde
06:06Rıza Kayaalp, dünya şampiyonalarında 11'inci madalya için Erzurum'da oksijen depoluyor
04:31Dünya şampiyonasına, 20 yıl sonra spora döndürdüğü eşiyle hazırlanıyor
04:56Dicle Vadisi'nde beyaz öncü kelebeklerin 'yumurta' telaşı