06:59Erciyes Kayak Merkezi’nde itfaiye ekipleri 7/24 görevde
Olay, dün sabah saatlerinde Altaylılar Mahallesi'ndeki bir apartmanda meydana geldi. Belediye personeli Pelin Kıyga'nın işe gitmek için evden çıktıktan sonra 7'nci katta bindiği asansör, 2'nci katta arızalandı. Kıyga'nın telefonla aradığı eşi Gökhan Kıyga, yardım etmek için merdivenle 2'nci kata indi. Bu sırada Pelin Kıyga'nın bulunduğu kabin, zemine çakıldı. İhbar üzerine adrese sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kabinden ağır yaralı halde çıkarılan Pelin Kıyga, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan Kıyga, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Evli ve 1 çocuk annesi Pelin Kıyga, otopsinin ardından Tarsus Güney Mezarlığı’nda toprağa verildi.
KOŞARAK KURTARMAYA GİTTİ
Öte yandan, yaşanan kazaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Pelin Kıyga'nın 7'nci katta kabinine bindiği asansörün 2'nci katta takılı kaldığı sırada kurtarmak için eşi Gökhan Kıyga'nın (34) komşularıyla yardıma geldiği ancak halat kopunca kabinin düştüğü anlar görüntülerde yer aldı. Kabinin düşmeyle birlikte panik yaşayan Gökhan Kıyga'nın koşarak merdivenlerden inip, eşini kurtarmaya gittiği görüldü.
Ayrıca, Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında bilirkişi incelemesinin sürdüğü belirtildi.
01:00Nefes borusuna mandalina kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı
05:02Muğla'da fırtına iskeleleri yıktı
08:39Tarihi Hasankeyf’teki 5 bin yıllık mağaralardan 10’u turizme açılıyor
01:02Futbolda bahis soruşturması; futbolcu ve kulüp başkanlarına gözaltı
04:05Konya'da, Mevlana'yı anma törenleri için otel rezervasyonları yüzde 80'e ulaştı
05:09Bodrum'da sağanak; cadde ve sokaklar göle döndü, araçlar yolda kaldı
09:10‘Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin temeli erkeklikten kaynaklanıyor’