11:13Midyat mutfağı ve el sanatları, kadın emeğiyle turizme kazandırılıyorSandıklı'da şekerleme satıcısı Ahmet Sönmez, 8 yıl önce ortağı ile yollarını ayırdı. Kendisine yardımcı ve ortak bulamayan Ahmet Sönmez'in en büyük destekçisi, hayat arkadaşı Hatice Sönmez oldu. Eşiyle iş yerine gelen Hatice Sönmez, önceleri tezgahta satış yaparken, sonra üretim bölümünde lokum sarmaya başladı. Hatice Sönmez yıllardır iş yerinde lokum sarıp, tezgahta satış yaparak eşine destek oluyor. 2 çocuklu Sönmez çifti, 8 yıldır iş yerini birlikte çalıştırıyor.
'İŞİ EŞİMDEN ÖĞRENDİM'
Lokum sarmayı eşinden öğrendiğini anlatan Hatice Sönmez, Eşim 10 yıl önce ortağıyla iş yerini açtı. Daha sonra ortağı ayrıldı, gitti. Ben de eşime destek amaçlı geldim, çalışmaya başladım. İşi eşimden öğrendim. 'Yaparsın. Yapamazsın' derken öğrenip işi ilerlettim. Yenilikler yapmayı çok seviyoruz. Değişik tatlar, ürünler imal ediyoruz. Leblebili, haşhaşlı lokumlar gibi yöremize özgün ürünlerin lokumlarını da üretiyoruz dedi.
'8 YILDIR BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ'
Ahmet Sönmez ise Ortağım ayrıldıktan sonra çalışacak birisini bulamadım. Eşimi getirmeye başladım. Önceleri satışta tezgahtaydı. Sonraları benim yetişemediğim zamanlarda lokum sarmaya yardımcı oldu. Benden daha iyi tezgahtarlık yapıp, lokum sarmaya başladı. 8 yıldır birlikte çalışıyoruz diye konuştu. (DHA)
05:07Üniversite öğrencilerinden GPS sinyali olmadan çalışan İHA
01:14Ayı ile 3 yavrusu Kösedağ'ın zirvesinde dronla görüntülendi
07:51İHA teknolojisi eğitimi için Türkiye’yi seçen Ekaterina, takımıyla dünya 3’üncüsü oldu
03:13Diyalize bağlı geçen 30 yıldan sonra hem böbreğine hem de özgürlüğüne kavuştu
02:19Şişli’de sokakta taciz iddiası; şüpheli fırında ekmek yaparken yakalandı: 'Lütfen sesinizi çıkarın'
04:01İzmirli şampiyon judocuların hedefi Avrupa'da madalya
09:28Muğla'da üretilen yaban mersini ihraç ediliyor, turistler dalından topluyor