02:56Hiç gitmediği 5 ilden 18 trafik cezası geldiİzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı'nda görevli Prof. Dr. Alper Şener, Covid-19'un Omicron varyantının alt türevi olan Eris ile ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Şener, Türkiye'de bu kış döneminde solunum yolları viral enfeksiyonları arasında en yaygın ve baskın olarak Covid- 19'un görüleceğini söyledi.
'ÇOK KÖTÜMSER OLUR'
Dünya genelinde viral enfeksiyonların seyrine bakıldığında Covid-19'un dengeleri sarsıcı oranda baskınlığının halihazırda hafiflemediğine dikkat çeken Prof. Dr. Şener, "Ama bu şu demek değil ki; 2-3 yıl öncesinde yaşadığımız gibi Covid-19 enfeksiyonlarında ciddi anlamda hastane yatış oranlarında artış olacak. En azından ülkemiz için böyle bir şey gündemde değil gibi görünüyor. Dünyanın geneline baktığımızda özellikle yaşlı nüfus fazla olan İngiltere, ABD, Fransa gibi ülkelerde maalesef hastaneye başvuru, yoğun bakıma yatış ve test pozitiflik oranlarında ciddi bir artış var. Türkiye gibi daha genç nüfusa sahip ülkelerde aynı senaryonun olacağını söylemek çok kötümser olur" dedi.
Covid-19'un şu an baskın olmadığını da hatırlatan Prof. Dr. Şener, "Hastaneye, yoğun bakıma yatış oranlarında ve beklenmeyen ölüm, dolaylı ölümler ya da direkt ölümler anlamında ciddi bir artış olmayacaktır. Türkiye'de solunum yolları viral enfeksiyonlarında acil servise başvuru oranlarında bir artış var ama bunların içerisinde Covid-19 baskın seyrediyor diyemeyiz" diye konuştu.
01:54Emekliye ayrılan 38 yıllık öğretmene duygusal veda
01:4362 yaşında Türk vatandaşlığına geçti, askere çağrıldı
05:08Fatih’te iş yerinden çalınan 200 kiloluk çelik kasa, Başakşehir'de bulundu
07:18Bakan Ersoy: Mana ve Nakış Sergisi dünyada bir ilk
06:51‘Altın Eller Üretiyor’ projesiyle uygulamalı kuyumculuk eğitimi alıyorlar
01:02Avcılar'da eve uyuşturucu operasyonu; 601 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
09:33Oğlunu lösemiden kaybeden anne, kurduğu dernekle kanser hastalarına umut oldu