08:14Kekin içindeki nem tutucu maddeyi çikolata sosu zannedip yiyince zehirlendiOlay, Şehit Fethi Sekin Caddesi'ndeki bir plazanın önünde meydana geldi. İddiaya göre, bir reklam ajansında çalışan Halil Gül (34) ile Hüsnü Akan (35), plazanın 10'uncu katına vinç ile tabela asmak için çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle vincin zinciri koptu. Akan ile Gül bindikleri sepetle metrelerce yükseklikten düştü. İki kişi ağır yaralanırken, durum polis ve sağlık ekiplerinde bildirildi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, Akan ve Gül'ü ambulansa aldı. Akan Bayraklı Şehir Hastanesi'ne, Gül ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanelerde tedavi gören Gül ve Akan, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olaya ilişkin vinç sahibi E.P. ve operatör F.Y., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gül ve Akan'ın cansız bedenleri, savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
'OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, reklam tabelası asmak için çıktıkları plazanın 10'uncu katından vincin zincirinin kopmasıyla düşüp ölen Halil Gül (34) ile Hüsnü Akan'ın (35) cenazeleri, İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi.
Kardeşi Hüsnü Akan'ın cenazesini almaya gelen Taner Akan (36) olayı anlatarak, "Güvenlik önlemi tam olsa bunlar yaşanmayacaktı. İş güvenliği açısından bir zafiyet var. Şikayetçi olacağız. Bu işin takipçisi olacağız. Kardeşimin 2 çocuğu vardı" dedi.
Halil Gül'ün babası Şenol Gül (58) de "İhmal olmazsa böyle bir olay yaşanmazdı. Olay yerini gördüm, durum çok kötüydü. Oğlumun 1 çocuğu vardı. Olayın takipçisi olacağız" diye konuştu.
Öte yandan, olayın ardından gözaltına alınan vinç şirketinin sahibi E.P. ve vinç operatörü F.Y.'nin ise polisteki işlemleri sürüyor.
07:15Nemrut Kalderası’nda ziyaretçi yoğunluğu
00:47Türk Hava Kuvvetleri, Norveç’te ‘Ramstein Flag-2026 Tatbikatı’na katıldı
05:30Osmaniye’de 44 yıllık sınıf öğretmeni, alkışlarla emekli oldu
09:54Gaziantep’te cadde,sokak ve parkların temizliğine kadın eli değdi
04:30Kader’in babası serhat çıktı
05:31Kapadokya’da milli maç heyecanı dev ekranda yaşandı
05:25Sarıyer’de 13 yaşındaki çocuk çaldığı minibüsle İstanbul turu yaptı; polis havadan takiple yakaladı