01:31Arnavutköy’de zincirleme kaza kamerada: 1’i ağır 5 yaralıGazze’de işlenen insanlık suçları ve gelişmiş ülkeler başta olmak üzere dünya devletlerinin sessizliğine dikkat çeken Bakan Koca, “En ilkel yöntemlerle, çocuklar, bebekler katledilirken, sözde ileri denen demokrasiler, sessizliklerini korumayı tercih ettiler, toplumların sesine kulak tıkadılar” dedi.
“İNSANLIK GÜÇLÜ OLANA EĞİLMEKTEN KURTULMALI, ONURU İÇİN AYAĞA KALKMALI”
21. Yüzyılın ilk çeyreği tamamlanırken, yeryüzündeki bütün insani konumların tehdit altında olduğunu vurgulayan Fahrettin Koca, “insan hakları” söylemleriyle tüm dünyanın uzun yıllar boyunca sadece düş gördüğünü, Gazze vahşetiyle de vahim bir gerçeğe uyandığını kaydetti.
Koca, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Hepimiz, bu kara ve karanlık tarihin mahkumlarıyız. Hastane bombalamak için hiçbir meşru neden olamaz. İnsanlık; hastalar, doktorlar, hastaneler, bombalara hedef olurken susamaz. Masum çocukların yüzüne bakacak halimiz kalmadı. İnsanlığın şeref ve haysiyeti üzerine ölüm kusanlar, utanmıyor. Yapabilecek bir şey yoksa, bari biz utanalım İnsanlığın vicdanını darağacında sallanırken daha neyi bekliyoruz” diye soran Bakan Koca, “Bu trajedi son bulmadıkça, yarın için hiçbir insanın onurunu koruyabileceğinin garantisi kalmamıştır. Bu salonun tamamı, hepimiz, tüm insanlık, sessiz kalarak, suça ortak oluyoruz. İnsanlık, güçlü olana eğilmekten kurtulup, onuru için ayağa kalkmalı.”
İKİLİ GÖRÜŞMELER
Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Asamblesi kapsamında Filistin’i tanıdığını ilan eden İrlanda ve İspanya’nın Sağlık Bakanları başta olmak üzere Filistin, Mısır, Azerbaycan, Özbekistan Sağlık Bakanlarıyla ikili görüşmeler yaptı.
06:00Hepsiburada, 7'inci Mardin Bienali'nde çocukları ve gençleri sanatla buluşturuyor
05:04TCG Anadolu'nun imkan ve kabiliyetleri sergilendi
05:11Emir kanseri yenip, okula ve yeşil sahalara dönmek istiyor
03:51Mardin’de 9 günlük bayram tatili öncesi otellerin doluluk oranı yüzde 95’e ulaştı
00:06İsrail ordusu, Küresel Sumud Filosu'na saldırdı
04:11Baraj suyu çekildi, anılar canlandı
01:05Ambulansa fermuar sistemiyle yol verdiler