03:27Salon Okçuluk Türkiye Åžampiyonası Samsun’da devam ediyorMilli Savunma Bakanlığı'na ait TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar adlı 40'ar tank kapasiteli savaÅŸ gemileri, salı gecesi, çok sayıda yardım aracı, kamyon ve iÅŸ makinası yüklenerek MuÄŸla'dan deprem bölgesine hareket etti. Gemiler, içerisindeki saÄŸlık personelleri tarafından yoldayken hastaneye dönüÅŸtürüldü. ÇarÅŸamba sabah 05:00 sularında Payas limanına yanaÅŸan gemilerden iÅŸ makinaları ve kamyonlar indirildi; boÅŸalan alan hemen acil servise dönüÅŸtürüldü ve bölgeden ulaÅŸtırılan depremzede, yaralı ve hastalara hizmet vermeye baÅŸladı. Gemilerin her ikisinde de helikopterlerin inebileceÄŸi pistler de bulunuyor.
Öte yandan limanda hizmet veren her bir gemide 1 ameliyathane, 10 yatak, 90'a kadar hasta gözlem alanı bulunuyor. Ayrıca bir hasta için de yoÄŸun bakım imkanlarının sunulabileceÄŸi respiratörlü (solunum cihazı) yatak mevcut. Gemi hastanelerden Bayraktar gemisinde son 24 saat içinde 280 hasta kabul edildi. Hastalardan 8'ine ortopedik cerrahi müdahale yapılırken 2 hasta baÅŸka hastanelere sevk edildi. 6 hastanın ise yatarak tedavisi halen sürüyor. 280 hasta arasında enkazdan kendi imkanlarıyla gelen 20'ye yakın hastaya da tedavi hizmeti sunuldu. Yaralılar, 112 ambulansları ile getirilmeye devam ediliyor.
Bayraktar gemisindeki saÄŸlık personelleri ise MuÄŸla EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi, MenteÅŸe Devlet Hastanesi ile MuÄŸla Özel Yücelen Hastanesi ekiplerinden oluÅŸuyor. MuÄŸla'dan gemiye binen 1 genel cerrah, 1 anestezi ve reanimasyon uzmanı, 1 kalp damar cerrahisi uzmanı, 1 ortopedi uzmanı, 3 acil tıp uzmanı, 2 pediatri uzmanı ile çok sayıda gönüllü asistan, tıp öÄŸrencisi ile hemÅŸireden oluÅŸan 145 kiÅŸilik ekipten 65 kiÅŸi gemide acil hastalara himzet vermek üzere kalırken, 80 kiÅŸi de deprem sahasına dağıldı.
04:50Motosikletli şüpheliler altın dolu çantayı gasbetti; o anlar kamerada
00:32Fergio House'un 'adliyede helikopter' paylaşımına soruşturma
02:51Kasım yağışları, kuruyan Ulaş Gölü'ne 'ilaç' oldu
04:51Aort yırtığı olan hasta 8 saatlik operasyonla sağlığına kavuştu
01:38Küçükçekmece'de 'dur' ihtarına uymayıp araçla çarptığı kadın hayatını kaybetti: 2 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezam olduğu için kaçtım
01:362 kardeşi yaralayan pitbullun sahibi: Köpeğim koruma içgüdüsüyle saldırdı
05:57İnşaat ustası babasının yaptığı eski Edirne evlerini, rölyefle buluşturdu