04:06Tartıştığı büfe çalışanını boğazından bıçaklayan sanığa 9 yıl 7 ay hapisKent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinde, M.Ö. 1'inci yüzyılda kurulduğu tahmin edilen Sebastapolis Antik Kenti'nde 1987 yılında ilk kazı çalışmaları başladı. Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerinden önemli izler taşıyan antik kentte, çalışmalar farklı tarihlerde devam etti. 'Büyük azametli şehir' anlamına Sebastapolis'teki kazı çalışmalarında, son olarak Roma dönemine ait 2 bin yıllık yol bulundu.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İnsan ve Toplum Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temur başkanlığında süren kazıların sona erdiğini belirten Sulusaray Belediye Başkanı Necmettin Coruk, "Sebastapolis Antik Kenti, ilçemizin ortasında höyük şeklinde çift sur ile çevrili, Roma ve Bizans dönemine ait yerleşim alanıdır. Sebastapolis Antik Kenti'ndeki çalışmalar, Tokat Valiliği, İl Özel İdaresi ve Belediyemiz desteği ile yapılıyor. Şu anda bizi heyecanlandıran en önemli olay; Roma dönemine ait, 2 bin yıllık yolun bulunmuş olmasıdır. Büyük taşlarla döşenmiş, mevcut yolumuza ise paraleldir. Sebastapolis Antik Kenti, 2 bölümden oluşuyor; kilise ve hamam bölümü. Şu anda da hamam bölümündeyiz. Kazı çalışmalarının devam etmesini ve ülkemize kazandırılmasını istiyoruz" dedi.
03:27Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası Samsun’da devam ediyor
04:50Motosikletli şüpheliler altın dolu çantayı gasbetti; o anlar kamerada
00:32Fergio House'un 'adliyede helikopter' paylaşımına soruşturma
02:51Kasım yağışları, kuruyan Ulaş Gölü'ne 'ilaç' oldu
04:51Aort yırtığı olan hasta 8 saatlik operasyonla sağlığına kavuştu
01:38Küçükçekmece'de 'dur' ihtarına uymayıp araçla çarptığı kadın hayatını kaybetti: 2 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezam olduğu için kaçtım
01:362 kardeşi yaralayan pitbullun sahibi: Köpeğim koruma içgüdüsüyle saldırdı