07:33Mimar Sinan'ın memleketinde 30 derecede taşa şekil veriyor111 yıl önce Sarıkamış Harekatı'nda Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan askerleri anmak için 3-4 Ocak 2026 tarihlerinde tören düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında sergilenecek kardan heykellerin yapımına geçen hafta başlandı. Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı ve Sarıkamış Belediyesi'nin destek verdiği heykellerin yapımı Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bulat ile Kafkas Üniversitesi Kazım Karabekir Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda görevli Doç. Dr. Muhammet Hanifi Zengin’in koordinasyonunda gerçekleştirildi.
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğretim üyeleri ile fakülte personelleri görev aldığı heykellerde; fedakârlık, direniş, hafıza ve kolektif bilinç kavramları sanatsal bir dil aracılığıyla anlatıldı.
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bulat, “Kardan heykel çalışmaları, hem geçiciliği hem de doğayla kurduğu doğrudan ilişki sayesinde Sarıkamış Harekâtı’nın dramatik koşullarını güçlü bir biçimde temsil ediyor. Bu sanat odaklı anma etkinliği, tarihsel belleğin canlı tutulmasına katkı sunarken; sanatın kamusal alanda, anma ve hatırlama kültürüyle kurduğu ilişkiye de önemli bir örnek oluşturuyor. Program, üniversiteler arası iş birliği ve sanatın birleştirici gücüyle, Sarıkamış şehitlerinin aziz hatırasına saygı duruşu niteliğinde tamamlandı” dedi.
09:58Avcılar'da evine giren şüpheliyi yakalayıp çantasını aradı; başka bir daireye girerken suçüstü yakalandı
01:33Mahmut Yüşa'nın öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı
06:2211 yaşındaki çocuğun kolu sürgülü kapıya sıkışıp kırıldı; aile şikayetçi oldu
06:59300 yıllık aile geleneği demirciliği oğluyla 8'inci kuşağa taşıyor
09:55İstanbul Festivali 1 Agustos’ta kapılarını açıyor
05:0250 ülkeden 224 öğrenci Türkçe Yaz Okulu'nu İstanbul'da tamamladı
04:07Iğdırlı kadınlar, kayısıyı güneşte kurutup ekonomiye kazandırıyor