07:32Çocukluk merakı ahşap oymacılığı, mesleği olduİstanbul Ümraniye’de 23 Eylül 2024'te hırsızlık şüphelisi Yunus Emre Geçti tarafından şehit edilen polis memuru Şeyda Yılmaz'ın ismi, memleketi Sivas'ta yaşatılıyor. Şehit Yılmaz'ın ismi, kentte bulunan ve polislik mesleğine ilk adımını atmak için parkur sınavına girdiği Sivas Polis Meslek Eğitim Merkezi içerisindeki spor salonuna verildi. Salonun isim değişikliği sonrası açılışı törenle yapıldı. Törene Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Murat Balcı, Sivas Polis Meslek Eğitim Merkezi 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü Mahmut Güven, şehit Şeyda Yılmaz'ın annesi Nurgül, babası Mehmet Yağlı, eşi polis memuru Semih Yılmaz ile merkezde eğitim gören polis adayları katıldı.
'IŞIKLARI HİÇBİR ZAMAN SÖNMEZ'
Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Murat Balcı, "Şehidimiz Şeyda Yılmaz adını kahramanlık destanlarına altın harflerle yazdıran Türk kadınının cesaretini ve fedakarlığını bir kez daha tüm dünyaya gösteren bir kızımızdır. Şehidimiz Şeyda Yılmaz, vatanını ve bayrağını canından aziz bilerek görevini yerine getirirken, şehitlik makamına erişmiştir. Şehitlerimiz bu milletin ebedi yıldızlarıdır. Işıkları hiçbir zaman sönmez. Yolumuzu aydınlatmaya her zaman devam eder" dedi.
Vali Yılmaz Şimşek ise "Şehitlerimiz milletimizin onuru, geleceği ve bağımsızlığı için canlarını hiçe sayarak bizlere bu güzel vatanı emanet etmişlerdir. Bugün burada görevini yerine getirirken şehit olan Şeyda Yılmaz'ın adını ölümsüzleştirmek için bir adım atıyoruz. Şehit Şeyda Yılmaz'ın genç yaşta gösterdiği vatan sevgisi, tüm meslektaşlarına örnek olmuştur" diye konuştu.
Şehit Şeyda Yılmaz'ın polis memuru eşi Semih Yılmaz da "Öncelikle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah burada kardeşlerimiz de devlete, vatana, millete hayırlı bir şekilde görevlerini yaparlar. Ayaklarına taş değmesin. Rabb'im ülkemizi, devletimizi ve teşkilatımızı korusun" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz Spor Salonu'nun açılışı yapıldı. Programa katılan şehit Yılmaz'ın yakınlarının gözyaşı döktüğü görüldü.
01:17Makam aracındaki bayrağı öptü, Vali Polat bayrak hediye etti
00:47Bursa'da koşarak yola çıkan çocuğa otomobilin çarptığı kaza kamerada
00:20Üsküdar'da emniyet şeridinde duran otomobile motosiklet çarptı; kaza kamerada
02:22Kars’ta sağanak ve fırtına; yollar göle döndü, ağaç devrildi
03:16İstanbul Festivali’nde sahne alacak K-Pop gruplarından Türkiye mesajı
08:25İKÜ’de Fahamettin Akıngüç için anma töreni düzenlendi
00:284 yayaya çarpıp kaçan otomobilin sürücüsü teslim oldu