01:02Karadeniz açıklarında vurulan Türk petrol tankeri telsizden yardım istediSındırgı'da, 10 Ağustos'ta meydana gelen 1 kişinin öldüğü 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından 27 Ekim'de de yine aynı büyüklükte ikinci bir deprem yaşandı. Bazı binalarda yıkım ve hasara da neden olan 2 büyük depremin ardından ilçede irili ufaklı yaklaşık 20 bin artçı deprem kaydedildi. İlk deprem sonrası tespit edilen ağır hasarlı binaların yıkımı tamamlanırken, 27 Ekim’deki ikinci depremin ardından yapılan incelemelerde yeni ağır hasarlı olarak belirlenen yapılarda askı sürecinin bitmesiyle birlikte yıkımlar başladı. İlçe merkezindeki Balıkesir Caddesi’nde ve Camicedit Mahallesi Yunus Emre Sokak'ta bulunan 4, 5 ve 7 katlı binaların yıkımı gerçekleştirildi. Bölgede hafriyat temizliği bir yandan sürüyor.
Yetkililer, ilçe genelinde yıkım ve temizleme çalışmalarının hızlı şekilde tamamlanması için ekiplerin sahada yoğun mesai yürüttüğünü belirtti. Öte yandan kırsal mahallelerde de yıkım ekipleri çalışmalarına devam ediyor.
Kentte, 27 Ekim depremi sonrasında yapılan hasar tespit çalışmalarının ardından 623 konut, 30 ahır ve 125 iş yerinin ağır hasarlı veya acil yıkılması gereken yapılar olarak kayıtlara geçtiği açıklanmıştı. (DHA)
00:39Rize'de gökyüzünde süzülen şahin sürüsü kamerada
01:09Gaziosmanpaşa ve Sultangazi’de iki ayrı hırsızlık girişimi kamerada
05:51Sancaktepe’de 65 yaş üstü bireyler için ‘Yaşlanmayan Gülüşler’ projesi başlatıldı
07:19Dünya matematik şampiyonu Lina, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan’da koltuğuna oturmayı istemiş
06:51Yüzde 60 engelli raporu olan gaziye 'engelli parkı' cezası
05:1437 öğrenci ‘farkındalık’ için bir günü sadece 5'er litre suyla geçirdi
00:20Yolda yürüyen kadının boynundaki kolyesini gasbeden şüpheli tutuklandı