05:23Beylikdüzü'nde metrobüsteki 'yan baktın' cinayetine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı
İstanbul’da yaşayan ve Sinoplu Hüseyin-Gonca Çelik çiftinin 6 aylık bebekleri Uras Çağrı Çelik için ilk olarak Sebahattin Ali Kültür Merkezi’nde program gerçekleştirildi. Etkinlikte senarist ve yapımcı Ayşe Gül Kara Zorlu’nun katılımıyla Çelik için özel olarak hazırlanan ‘Şakrak’ adlı animasyon filminin galası yapıldı. Galaya katılan davetlilere film hakkında bilgi verilirken, SMA hastalığına ve Çelik’in tedavi sürecine dikkat çekildi. Gala programının ardından Çelik yararına, Sinop’ta yüzyıllardır yaşatılan ‘Helesa’ geleneği canlandırıldı. Geçmişi çok eskilere dayanan ‘Helesa’ geleneği, fırtına nedeniyle Sinop Limanı’nda mahsur kalan bir gemi mürettebatının açlıktan kurtulmak için şehir halkından yardım istemesi hikayesine dayanıyor. Ramazan ayının 15’inden sonra geleneksel olarak yapılan etkinlik, bu kez SMA’lı Uras Çağrı Çelik için düzenlendi.
Yüzlerce vatandaş, süslenen gemi maketiyle Sinop sokaklarında dolaşarak mani ve türküler söyledi. Mani seslerini duyan vatandaşlar ise evlerinin balkonlarına çıkarak Uras Çağrı bebek için kampanyaya bağışlarıyla destek verdi. Sokak araları ve caddelerde sürdürülen etkinlikte evlerden ve iş yerlerinden yardım toplandı.
VALİLİK ONAYLI KAMPANYA
Uras Çağrı Çelik’in tedavisi için İstanbul Valiliği’nin verdiği izinle 12 Eylül 2025'te yardım kampanyası başlatılmıştı. Tedavi için gereken 1 milyon 900 bin doların yüzde 60’ı toplandı. Aile, kampanyanın tamamlanması için yardım bekliyor. (DHA)
06:28Emekli zabıt katibi, iğne oyasını dünyaya tanıtıyor
02:49Hayvanların ölmemesi için hurma çekirdeğinden deri ürettiler
00:33Beylikdüzü'nde metrobüsteki 'yan baktın' cinayetine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı
02:29Şanlıurfa'da 33 milyon TL zarara yol açan yangına ilişkin görüntüler ortaya çıktı
00:45Patnos’ta kaldırımlardaki fidanları söken şüpheli yakalandı
04:24Girişimcilik dersinde 10 gastronomi, 20 turizm işletmeciliği alanında şirket kurdular
02:55Oltu'da 'baykuş kelebek' görüntülendi