01:24Büyükçekmece'de asansörlü nakliye kamyonu diş polikliniğine girdi: 2 yaralı
Filistin ile dayanışma ve İsrail ablukasını kırmak için gönüllülerin bir araya gelerek oluşturduğu uluslararası sivil yardım filosuna, İspanya'nın dışında İtalya, Yunanistan ve Tunus'tan tekneler katılıyor. 31 Ağustos'ta İspanya'nın Barselona kentinden yola çıkan Sumud Filosu Tunus’ta mola verdi. Sumud Filosu'na katılmak için Antalya’dan Tunus’a giden aktivistler Alpaslan Arslan, Hakan Şimşek ve İzzettin Yılgın, yola çıkacakları günü bekliyor.
Birkaç gün içinde yola çıkılmasının planlandığını belirten Antalya Kudüs Platformu’ndan Alpaslan Arslan, “Biz Gazze’ye ulaşsak da ulaşmasak da kazanmış olacağız. İsrail bizi engellese de engellemese de kaybetmiş olacak. Allah’ın izni ve sizin dualarınızla Gazze’ye ulaşacağız" dedi.
Antalya Kudüs Platformu’ndan İzzettin Yılgın ise “İnşallah hukuksuz ambargoyu delmek için uğraşacağız. İnşallah başaracağız. Rabb’im nasip ederse Gazzeli kardeşlerimize yardımlarımızı götüreceğiz" diye konuştu.
Aktivist Hakan Şimşek de Tunus’tan tüm Antalyalılara selam gönderdi, İspanya’dan yola çıkan filonun Tunus’a ulaştığını hatırlattı. Şimşek, “Buradaki kucaklaşma görülmeye değerdi" dedi. Aktivistlerin Tunus’ta bir araya gelmesinin adeta Gazze’deki Filistinlilerle kucaklaşırcasına büyük bir heyecan yaşattığını belirten Şimşek, “Gazzeli kardeşlerimiz bizi beklesin. Geliyoruz" dedi.
Antalyalı 3 aktivist, İspanya’dan Tunus’a ulaşan gönüllülerin bir iki gün dinlenmesinin ardından birlikte yola çıkacakları günü heyecanla beklediklerini kaydetti.
08:16Sancaktepe’de yatay mimari odaklı üç etaplı konut projesi
00:43Jandarmanın iz takip köpeği ‘Medyum’ törenle emekliye ayrıldı
02:01Servis minibüsünün çarpıp sürüklediği kadın yara almadan kurtuldu
06:04Çukurova Bölgesi’nin önde gelen tekstil firmalarına ‘sürdürülebilirlik’ eğitimi
00:56‘İnci Taneleri içimize işledi’
00:18Ataşehir’de caddede ilerleyen otomobil ara sokaktan çıkan motosikletliye çarptı
05:49Bakımevinde üzerine kolonya döküp ateşe verdi; yeğeni görevlilerden şikayetçi oldu