03:09Ayağına misina dolanan martıyı itfaiye eri kurtardıOlay, saat 02.30 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi, Nalbantoğlu Mahallesi’nde meydana geldi. Osmanlı İmparatorluğu’nun 8’inci padişahı 2’nci Bayezid tarafından 1491 yılında Ulu Cami’nin bulunduğu bölgede yaptırılan Koza Han’daki tarihi çınar, gece saatlerinde başlayan, saatteki hızı 95 kilometreye kadar ulaşan lodos nedeniyle devrildi. 250 yıllık anıt çınar, Koza Han’ın avlusunda bulunan kafelerin üzerine düştü. Esnafın ihbarıyla bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. İncelemede bulunan ekipler ağacın kaldırılması için çalışma başlattı. Öte yandan lodosun etkisiyle devrilen bir çam ağacı da Koza Han’ın duvarına çarptı.
EKİPLER 600'DEN FAZLA İHBARA MÜDAHALE ETTİ
Fırtına sırasında 112 Acil Çağrı Merkezi'ne, çatı uçması, ağaç devrilmesi, çatılardan uçan parçaların otomobillere hasar vermesi gibi binden fazla ihbar yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, AFAD, Emniyet Müdürlüğü ve ilçe belediyesi ekipleri bu ihbarlardan önem arz eden 600'den fazlasına müdahale etti.
Bursa Meteoroloji Müdürlüğü sabah saatlerinde etkisini azaltan fırtınanın gün boyu devam edip, akşam saat 18.00'den sonra yerini sağanağa bırakacağını açıkladı. Meteoroloji, kentte etkili olacak yağış nedeniyle metrekareye 21-50 kilogram yağış düşmesinin beklendiğini belirterek, sel ve su baskınlarına karşı vatandaşları uyardı.
01:31Boğazına şeker takılan öğrencisini Heimlich manevrasıyla kurtardı
02:36Kadıköy'de merdivenle girdiler, evdekilerin ellerini ve ayaklarını bağlayıp altınları çaldılar
02:24Annesinin cenazesinden dönüşte darbedildi: Çift görüyorum, iyi değilim, şikayetçiyim
01:40Oyuncu Ufuk Bayraktar ile 8 Mart yürüyüşündeki kadınlar arasında gerginlik
03:46Yol verme tartışmasında şoförler kaza yaptı
02:11Sultangazi'de sokakta uyuşturucu satan şüphelilere suçüstü: 5 gözaltı
04:0410 çocuk, koruyucu ailelerle sıcak yuvaya kavuştu