07:32Çocukluk merakı ahşap oymacılığı, mesleği olduAlanya'nın simgelerinden kale, denizden yaklaşık 250 metre kadar yükselen yarımada üzerinde, 6,5 kilometre uzunluğundaki surlarıyla her yıl yüz binlerce turisti ağırlıyor. Yarımada ucunda uzunluğu 400 metreyi bulan sarp kayalıktan oluşan Cilvarda Burnu ve üzerindeki tarihi yapılar kentin silüetini güzelleştiriyor. Ziyarete kapalı olan Cilvarda Burnu'nda halk arasında 'darphane' olarak anılan ve 11. yüzyılda kesme taşlardan inşa edilen kilise ve manastır yer alıyor.
PATİKA ATIKLARLA DOLU
Kaledeki mezarlığı çevreleyen surların arasında demir parmaklığı aşarak, sarp kayalıktaki patikadan yaklaşık 1 saat yürünerek ulaşımın sağlandığı yıkıntıda ayakta kalan kilise ve kubbesi yer alıyor. Ziyarete kapalı olmasına rağmen zorlu patikadan Cilvarda Burnu ve tarihi kiliseye gelenlerin bıraktığı atıklar dikkati çekti. Patikada çalılar arasında şişe kırıkları, cam ve plastik şişeler, yiyecek artıkları, poşet ve izmarit gibi çöpler gözlendi. Patikadaki kayalıklara bazılarının boyayla sevgilisinin ismini yazıp kalp işareti yaptığı görüldü.
35 METRE YÜKSEKTEKİ SARP KAYALIKTA, ULAŞIMI YOK
Denizden yaklaşık 35 metre yüksekte sarp kayalığa konumlu tarihi kilisenin içerisine girenlerin taşları söküp, ateş alanı hazırladığı ve mangal yapıp duvarlara zarar verdiği görüldü. Duyarsız kişilerce kilise içerisinde ateş yakılması, kömür, odun atıkları ile poşet içerisinde çöpü bırakılması tepki çekti.
01:17Makam aracındaki bayrağı öptü, Vali Polat bayrak hediye etti
00:47Bursa'da koşarak yola çıkan çocuğa otomobilin çarptığı kaza kamerada
00:20Üsküdar'da emniyet şeridinde duran otomobile motosiklet çarptı; kaza kamerada
02:22Kars’ta sağanak ve fırtına; yollar göle döndü, ağaç devrildi
03:16İstanbul Festivali’nde sahne alacak K-Pop gruplarından Türkiye mesajı
08:25İKÜ’de Fahamettin Akıngüç için anma töreni düzenlendi
00:284 yayaya çarpıp kaçan otomobilin sürücüsü teslim oldu