00:31Montunun cebinden çıkarmadığı tabanca ile dükkana ateş açtı; saldırı kameradaAksu ilçesi Soğucaksu Mahallesi'nde, Roma döneminde inşa edilen Soğucaksu Köprüsü, 2009-2010 yıllarında Karayolları 13'üncü Bölge Müdürlüğü tarafından tadilattan geçirilip, onarıldı. Köprü, son yıllarda mangal yakıp, alkol alanların adresi haline geldi. Mangal ateşi nedeniyle köprünün birçok noktasındaki taşların, sıcağın etkisiyle kırılıp, çatladığı görüldü. Ayrıca köprü ve etrafı, atıklar nedeniyle çöplüğe dönüştü.
BÖLGEDE YAŞAYANLAR DA ŞİKAYETÇİ
2025 yılı 'Çevre Başkenti' seçilen Antalya'ya yakışmayan görüntülerin yaşandığı tarihi köprünün olduğu bölgede yaşayanlar da durumdan şikayetçi. Alkol alıp, ateş yakanlar nedeniyle güvenlik endişesi duyan bölgedekiler, tarihi köprünün taşlarına ateş yakılıp zarar verilmesinden yakındı.
Tarihi köprü yakınında atölyesi bulunan heykeltıraş Fedai Bircan, "Roma Perge döneminde su kemeri olarak inşa edilmiş. Turgut Özal döneminde restore edilmiş. Ben atölyeye gelip giderken görüyorum, burada mangal yapıyorlar. Gençler bira içiyor. Bazen geç kalıyorum akşam saatlerinde. Birkaç kez uyardım, baktım tepki alacağım vazgeçtim. Bazı görevlileri de zamanında aradım ama ilgilenen olmadı. Burası tahrip edilmeye devam ediyor. Ben de bu tür taş işiyle ilgilendiğim, sanatsal faaliyette bulunduğum için buna çok üzülüyorum. Bunun geri dönüşü çok zor. Tadilat gerekiyor. O yüzden vatandaşın duyarlı olmasını istiyorum. Hatta görevliler devriye gezerken buraları da kontrol edip cezalar yazmalı. Bu tür tarihi dokuların korunması lazım" diye konuştu.
01:35AVM otoparkındaki bıçaklı kavga kamerada
02:48Mersin'de hasadına başlanan turfanda yenidünya kilosu bin 500 TL'ye ihraç ediliyor
07:15Sanofi’nin PharmUp Platformu buluşmasını Fark Labs iş birliğiyle gerçekleştirdi
05:57Bade, 3D ile iyilik için üretiyor
01:22Döviz bürosunu kurşunladılar, olay yerinde kontak anahtarını düşürünce yakalandılar
01:49Annesi ölen 20 günlük kuzuyu evinde biberonla besliyor
00:51Sultangazi'de kaldırımda oturanlara ateş açıp kaçtılar