00:20195 suç kaydı olan hırsızı güvenlik kameraları ele verdi; 2 şüpheli tutuklandıReşko Trekking Spor Kulübü yöneticisi ve dağ rehberi İskender Kahraman, 2 yıl önce Yüksekova'nın Cilo Dağları'nda tur rehberliği yaptığı sırada yaralı bulduğu yavru kızıl şahini evine götürdü. Yaklaşık 6 ay şahini tedavi edip, bakımını üstlenen Kahraman, bahar aylarında kuşu doğal yaşam alanına bıraktı. Doğaya salınan kızıl şahin, 2 ay önce Yüksekova'nın Kışla Mahallesi'nde yaşayan Kahraman'ın evinin önüne geldi. Kuşu karşısında gören Kahraman, büyük mutluluk yaşadı.
'GÖRÜNCE ÇOK DUYGULANDIM'
Eve gelen şahini yeniden beslemeye başlayan ve zaman zaman kuş için santur çalan İskender Kahraman, "2 yıl önce doğada yaralı ve yavru halde bulduğum kızıl şahini evime getirmiştim. Yaklaşık 6 ay boyunca bakımını yaptım. İyileştikten sonra yaşam alanına geri bıraktım. Ancak aylar sonra tekrar evime geldi. Onu evimin önünde görünce çok duygulandım. Hayvanlarda ciddi bir sadakat var. Yediği, içtiği ve enerji aldığı yeri unutmamış. Şimdi birlikte vakit geçiriyoruz ve ona elimden geldiğince bakıyorum" dedi.
'ŞİMDİ BIRAKIRSAM, HAYATTA KALMAYABİLİR'
Kuşun tembelleşmemesi ve avlanma yeteneklerini kaybetmemesi için dikkatli davrandığını belirten Kahraman, "Av özelliklerini kaybetmemesi için çok fazla et vermiyorum. Bahar aylarına kadar bana eşlik edecek. Kızıl şahin, en güçlü şahin türlerinden biridir. Şu an onu bırakmam doğru değil. Doğa Koruma ekipleri de bu tür kuşları bir süre besledikten sonra uygun zamanda doğaya bırakıyor. Şimdi bırakırsam, hayatta kalamayabilir" diye konuştu. (DHA)
02:55Bursa’da 5 boynuzlu kuzu, 30 bin liraya alıcısını bekliyor
03:28Kahraman 57’nci Alay Komutanının yazdığı mektup torununa miras kaldı
06:09Gaziantep’te fırtınanın hasar tespiti sürüyor; çatılardaki zarar dron kamerasında
06:02Karadeniz'de gördü, Van'da uyguladı; teleferik sistemi ile bahçesine 40 dakika yerine 40 saniyede ulaşıyor
01:59Ali Sürmeli, Eşref Rüya’da
04:57Otizmli oğlunun saldırgan davranışları çaresiz bıraktı
09:19Robotik cerrahi ve ‘İzle – gör’ yaklaşımı masaya yatırıldı