03:47EFES-2026 Tatbikatı kapsamında iki çıkarma gemisi ile koya çıkarma yapıldıAsayiş Şube Müdürlüğü, Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yaptıkları çalışmada, telefonda kendilerini hakim, savcı polis gibi kamu kurumunda çalışan kişiler olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan bir şebeke ortaya çıkardı. Şüphelilerin kurbanlarını telefonla aradıkları, sözde hesaplarının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söyleyip para ve ziynet eşyalarını daha sonra geri vereceklerini söyleyerek istedikleri tespit edildi. Şüphelilerin kurbanlarının oturdukları evlerin önünde, hatta kapılarına giderek para ve ziynet eşyalarını aldıktan sonra ortadan kayboldukları belirlendi.
Polis yaptığı çalışmada şüphelilerin bazı olaylarda güvenlik kameralarına yakalandığını belirledi. Görüntülerde şüphelilerin sokak üzerinde kurbanlarıyla polis olduklarını söyleyip buluştukları ve paraları teslim aldıkları görüldü. Bir başka video kaydında ise şüphelinin evin kapısını çalarak para ve ziynet eşyalarını alarak hızla uzaklaştığı anlar görüntülere yansıdı.
Polis delillerin toplanmasının ardından şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda Mehmet C.K.(23) ile Cihan P.(22) gözaltına alındı. Şüphelilerin daha önceden de benzer suçlardan polisle geliş kayıtları olduğu ortaya çıktı. Şüphelilerin 5 farklı olayda dolandırdıkları yaklaşık 1,5 milyon lirayı Fatih'te bir döviz bürosu aracılığı ile transfer ettikleri belirlendi. Polis bu işyerine yaptığı baskında dolandırıcılıktan elde edilen para olduğu değerlendirilen 18 bin lira, 24 bin 871 dolar ile 2 bin 555 Euro ele geçirdi.
Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliye sevk edildi. İki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilirken, polis şebekenin diğer üyeleriniı yakalamak için operasyonları sürdürüyor.
02:58Okul müdürünün çocuk korosuyla söylediği şarkı milyonlarca izlendi
00:47Efes-2026 Tatbikatı'nda 'Meskun mahalde muharebe eğitimi'
00:35İran ordusu: Umman Denizi'nde 'Ocean Koi' adlı petrol tankerine el konuldu
01:05Bursa’dan Beyoğlu’na gelip eski kız arkadaşını silahla yaralayan şüpheli tutuklandı
05:03Kübra'dan geriye son doğum gününü kutladığı mutlu anlar kaldı
05:59Eşini nakil sırasında böbrek yetmezliğinden kaybeden anne, oğluna böbreğini verdi
02:39Zonguldak’ta okulda görevli polis, çocuklarla ip atladı