00:33THY tarihinin en uzun uçuşunu Juventus ile gerçekleştirdiOlay, 15 Şubat’ta Bahçelievler Mahallesi’nde meydana geldi. İnşaatlarda soğuk demir ustası olarak çalışan 5 çocuk babası Halis Uca, evlerinin tıkanan lavabo giderine 2 paket lavabo açıcı döktü. Boru ile temizlemek istediği giderden zemine taşan kimyasal karışımlı suya dizini koyan Uca, hafif yanma hissetti. Bacağındaki acıyı önemsemeyen Uca, olaydan 2 gün sonra ağrı ve yanma artınca gittiği aile sağlığı merkezi tarafından Ağrı Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede tedavi süreci sonrası Uca, Erzurum Şehir Hastanesi Yanık Merkezi’ne getirilerek burada tedaviye alındı.
Hastanede bir haftadır tedavi altında tutulan Uca, “Banyonun lavabosu tıkanmıştı. Açmak için 2 tane lavabo açıcı getirdim. Gidere boruyu soktuğumda biraz akıntı yaptı. Dizimi yere koymuştum. Giderden çıkan suyu pantolonum emince bacağım yaralandı. Bacağımdaki acıyı önemsemeden çalışarak lavaboyu açtım. 2-3 gün sonra bacağımda çok acı hissetmeye başladım. Yakınlarım gelip hastaneye götürdü. Yaramı görünce ‘seni Erzurum’a göndereceğiz’ dediler. Erzurum’a geldik, burada sağ olsunlar ilgilendiler. Lavabo açacak olanlar kendilerine mukayyet olsunlar. Vücuda temas ettiği an mahvediyor. Çok tehlikeli, insanı öldürüyor” diye konuştu.
TEDAVİ İYİ GİDİYOR
Erzurum Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi hekimlerinden Dr. Emre Nohutçu, Uca’nın ayağında his kaybı olduğu için kimyasal yanığı ilk etapta hissedemediğini söyledi. Bacaktaki durumun biraz geç fark edildiğini belirten Nohutçu, “Hastaneye geldiğinde ikinci dereceden derin yanıkları vardı. Bubir kimyasal yanık. Lavabo açıcıyla lavabo giderini açmaya çalışırken kimyasal madde geri tepmiş ve ayağına temas etmiş. Bir haftadır bizde tedavisi devam ediyor. Amcanın yaşı ve kronik rahatsızlıkları nedeniyle yara bölgesinin kanlanması çok iyi değil. Bu nedenle iyileşmesi biraz zaman alacak. Ancak tedavimiz iyi gidiyor. İlk geldiğine göre çok güzel ilerleme kaydettik” dedi.
KULLANILMASIN
Kimyasallar kullanılırken dikkatli olunması uyarısında bulunan Nohutçu, şunları söyledi:
“Bu tür kimyasal maddelerle uğraşmamak gerekiyor. Bu işi profesyonel yapan insanlar var. Temasından uzak durulmasını tavsiye ediyoruz. Hatta mümkünse kullanılmamasını öneriyoruz. Çünkü bazen hiçbir şey olmasa bile kendi kendine patlayıp sıçrayabiliyor. Lavabonun içindeki başka bir maddeyle etkileşime girerek beklenmedik reaksiyonlar oluşturabiliyor.”
00:46Beykoz’da parkta tartıştığı kişiyi öldürdü: Bankta bulduğum bıçağı savurdum
08:21Öldürülen Kayra’nın olay öncesi parkta arkadaşlarıyla oynarken görüntüleri ortaya çıktı
03:56Uzak Şehir'e ödül
01:28ASELBUOY P ve ASELBUOY POD ile denizaltı savunma harbinde yeni nesil yetkinlik
01:51Alkollü ve ehliyetsiz sürücüye 190 bin TL ceza; gazetecilere mermer fırlattı
01:36Şişli’de boşanan çiftin aileleri birbirine girdi; kadını tabanca kabzasıyla yaraladı
03:29UNESCO geçici listesindeki İznik’te tarihi surlara sprey boyayla zarar verdiler